Googleplex

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

4
butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında birikimiyle birçok firma için değerli bir çalışan adayı olduğunu ama bu firmaların - tam da kendisi gibi - günümüz gerçeklerinin biraz gerisinde olduğunu farketmiş. Günümüzün iyi firmalarında çalışmak için, bilgisayar bilimleri lisansına ve bu eğitimin kazandırdıklarına sahip olmamasının bir engel olduğunu görmüş. Hikayesi de tam bu noktada başlamış.

2016 yılı itibariyle, o güne kadar kendisinin de aralarında pek bir fark olmadığını düşündüğü web geliştiriciliğiden, yazılım mühendisliğine doğru bir kariyer değişikliği için çalışmaya karar vermiş. Bununla da yetinmeyip çalışmak istediği yer olarak hedefe Google'ı koymuş.

John Washam henüz Google ile görüşmüş değil ama uzun bir süredir bu uğurda uyguladığı ve GitHub'dan yayınladığı kişisel eğitim programı herkesin ilgisini çekti.

Bu, hikayenin kısa bir özeti. Tamamını bu adreste ve kendi sitesinde bulabilirsiniz. Alaylı cenneti ülkemizde ilgi çekebileceğini düşünüyor ve görüşlerinizi bekliyorum.

Kapak görseli için

Görüşler

0
tongucyumruk

Programın içeriğine diyecek bir lafim olmasa da, yazarın da dediği gibi sanki biraz "iş görüşmesine hazırlanma" odaklı olmuş, bu nedenle genel anlamda bilgisayar bilimleri eğitimi açısından kullanılabilir mi bilemiyorum. Tabi en azından piyasada tecrübesi olan insanlar için klasik "yeniyetme öğrenci"den farklı metodlar uygulamak faydalı olabilir (özellikle tecrübe sahibi bir kişinin bu konularda sahip olabileceği kemikleşmiş varsayımları kırmak için)

Türkiye'den birilerinin "hayat gailesi" baskısı altında bu programı uygulayıp uygulayamayacağı ise ayrı bir tartışma konusu tabi.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Android

auselen

Google mobil telefonlar için yazılım platformunu tanıttı: Herkesin beklediğinin tersine "GPhone" adlı bir donanım üretilmeyeceği ortaya çıktı. Google bunun yerine (iPhone'a çok benzeyen!) bir işletim sistemi geliştirip, ücretsiz dağıtacakmış.

Go 1.8 ile milisaniyeden kısa süren çöp toplamalar

tongucyumruk

Google'ın 2010 yılında, tam da biz çıkarıldığı günü gönül rahatlığıyla kutlayamayalım diye 10 Kasım'da duyurduğu programlama dili Go, bu sıralar yazılım geliştirme dünyasını ciddi biçimde sallıyor.

Generic'lerin eksikliği, hata yakalama konusundaki pek çok insana itici gelen yöntemleri gibi sebeplerle Go çok tartışılan bir dil olsa da herkesin kabul ettiği bir yönü var: Performans!...

Python'un Yaratıcısı Google'a Geçti

FZ

Jeremy Jones'tan aldığımız bir habere göre, Python'un yaratıcısı ve fikir önderi yazılım uzmanı Guido van Rossum da artık bir Google çalışanı. Konu ile ilgili olarak ilgili comp.lang.python tartışmasına bakılabilir.

Google Earth ile ILS deneyimi

nehuse

ILS(Aletli uçuş sistemi) bu kelimeyi yaşadığımız kazadan dolayı son günlerde çok fazla duyduk. Google earth'ün içinde bulunan flight simulator özelliğini kullarak ILS ile iniş deneyimi yaşamak isterseniz şu adresten kmz dosyasını indirebilir ve videosunuda seyredebilirsiniz.

Google web sayfalarını gerçek zamanlı olarak indekslemeye başladı!

esrefatak

Bloğunuza az önce eklediğiniz bir makalenin adını Google'da arattırsanız sonuç listesinde adınızı göremezsiniz. Çünkü Google bloğunuzdaki yeni sayfalara birkaç günde bir bakar. Bu gecikme sıkıntıları artık son buluyor. Artık yeni sayfalar birkaç dakika içerisinde Google'da çıkmaya başlayacak. Fakat önemli bir nokta var; yazıyı yeni eklediğiniz için henüz yazınıza kimse bağlantı koymadı. Bu durumda Google sayfanızın rank'ını nasıl tespit edecek?