Fiveyears

Go 1.8 ile milisaniyeden kısa süren çöp toplamalar

3
tongucyumruk

Google'ın 2010 yılında, tam da biz çıkarıldığı günü gönül rahatlığıyla kutlayamayalım diye 10 Kasım'da duyurduğu programlama dili Go, bu sıralar yazılım geliştirme dünyasını ciddi biçimde sallıyor.

Generic'lerin eksikliği, hata yakalama konusundaki pek çok insana itici gelen yöntemleri gibi sebeplerle Go çok tartışılan bir dil olsa da herkesin kabul ettiği bir yönü var: Performans! Go ile yazılan programlar o kadar hızlı derleniyor ki özellikle web uygulamaları geliştirirken her dosya değiştiğinde yeniden herşeyi derleyip güncellemeleri anında görebilmek çok doğal bir akış haline geliyor.

Geliştirme sürecindeki hızıyla halihazırda bir ün sahibi olan dil, özellikle son sürümlerinde çöp toplama algoritmasına yapılan güncellemeler sayesinde çalışma performansı konusunda da hatırı sayılır bir performans kazanımı gösteriyor. En son bugün Go geliştiricilerinden Austin Clements golang-dev listesinde yaptığı duyuru ile milisaniyeden daha kısa süren çöp toplama süreçlerinin Go 1.8'in bir parçası haline geleceğini açıkladı.

Bakalım önümüzdeki günler Go için neler gösterecek. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Go öğrenmeye/kullanmaya değer bir dil mi? Özellikle profesyonel ortamda kullanmış fazlamesai'cilerden görüşlerini bekliyoruz.

Kapak resmi Renee French tarafından tasarlanmış Gopher logosundandır. Kaynak

İlgili Yazılar

Google Urchin'i satın almak üzere

ether

Aaron Swartz'ın Google Weblog'daki haberine göre, ismi verilmeyen bir şahıs, Urchin web sitesi trafik analiz yazılımının Nisan ya da Mayıs ayalarında Google'a satılması ile ilgili bir kaç tüyo vermiş.

Google Urchin

cbc

Google bünyesindeki Urchin ağacı sonunda meyvesini verdi. Google Analytics adındaki bu Google servisi temelde bir ziyaretçi sayacı. Google'ın dünyayı ele geçirmesine yardımcı olacak bu araç web sitenizin nereleri daha çok ziyaret ediliyor, nerelerden ziyaretçiler geliyor gibi verileri toparlamanıza yardımcı oluyor hatta aynı anda Google da toplamış oluyor.

Kullanmaya başlamak için sitesine giriş yapıp ürettiği kodu kendi sayfalarınıza eklemeniz gerekiyor.

BSA nedir ?

anonim

"BSA nedir" Google da aratıldığında ilk sıradaki bağlantıda EMO (Elektrik Mühendisleri Odası) sitesinde Ethem DERMAN tarafından yayınlanmış bir makale bulunmakta. Çok çarpıcı. Kesinlikle okunmalı.

Adres: http://e-dergi.emo.org.tr

Gmail'den Kendi Mail Adresinizle Limitsiz Mail Adresleri

codeumut

Bir blog sitesinde okuduğum bir yazıya göre herkesin işine yarayacak bir Gmail marifeti.

Kendi Gmail adresinizin ardına artı işareti (+) ekleyip istediğiniz yeni mail adresleri oluşturabilir (kullaniciADI+neYazarsan@gmail.com gibi) ve bu mail adreslerini kullanacağınız filtreleme özelliği ile istediğiniz etiketle görebilirsiniz.
Yazıda belirtilen gerçek yaşam örneklerinde, özellikle üye olduğunuz sitelerin mail adresinizi spam cilere verip vermediğinin anlaşılması ve mail gruplarından gelen maillerin tek bir yerde toplanıp bir kerede bakabilme gibi yerlere işaret edilmiş.

Google OpenSocial'ı Duyurdu

maul

Google uzun süredir bloglardan takip ettiğimiz OpenSocial'ı duyurdu. İster Facebook'un kendi alanında rakipsiz kalmasından dolayı diğer arkadaşlık sitelerinin birleşebileceği bir ortak API olarak da tanımlayın, ister ilerde tüm siteler birbirleriyle zaten API'ler vesilesiyle entegre olacağını ve bunun da bu yolda bir ilk(?) adım olduğun söyleyin. Ben beklediğim kadar etkileyici bulmasam da (belki hayal gücüm yetmedi) fikren güzel olduğunu söyleyebilirim.