Internet2

Büyük SSL Göçü Başlıyor mu?

3
tongucyumruk

Google CA/Browser Forum gereksinimlerini yerine getirmemesi sebebiyle Symantec PKI altyapısını güvenilen sertifikalar listesinden çıkarmaya karar verdi. Bu durum SSL dünyasında bolca kullanılan Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust, ve RapidSSL gibi Symantec'e bağlı SSL sağlayıcıları tarafından üretilen sertifikaların geçerliliğini yitirmesi anlamına geliyor.

Google Güvenlik blogunda yapilan duyuruya göre süreç önce Symantec'in 2016-06-01'den önceki sertifikalarını geçersiz kılarak başlayacak ve 2018-09-23'te Symantec sertifikalarının tamamen güven listesinden çıkarılması ile sona erecek.

Let's Encrypt'in halihazırda SSL dünyasını kökünden salladığı bu günlerde, bu büyük değişimin nasıl sonuçları olur dersiniz?

Görsel: Wikipedia

Görüşler

1
mascix

Symantec google in isteklerini yapar yada rusveti verir ise geri girer degilse kaybolur gider :)

1
tuyan

Zaten eski infrastructure i satip yenisini yapacaklarmis. kaybettikleri birsey yok.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google'dan yeni bir sistem programlama dili: Go

gismo

Son iki yıldır Google'un ataklarını izliyoruz: GWT, Android, Chrome, derken C++'a alternatif bir sistem programlama dili ile Google yine sahne aldı:

http://google-opensource.blogspot.com/2009/11/hey-ho-lets-go.html

Mozilla Suite - Firefox - Netscape IDN Host Remote Buffer Overflow Exploit

y0rk

Mozilla suite için nurtopu gibi bir bug daha bulundu. Detay için http://www.frsirt.com/...
Henüz yayınlanmış bir yama yok.

DDoS Saldırıları ve Korunma Yolları Eğitimi

anonim

DDOS saldırıları Internet dünyasının en eski ve en etkili saldırılarıdır. DDOS saldırılarına karşı kesin bir reçete olamayacağı için bu tip saldırılarlar karşı karşıya kalmadan konu hakkındadetaylı bilgi sahibi olmak en büyük silahtır.

Konu hakkında bilgi sahibi olmadan alınacak DDOS koruma ürünleri ayrı bir DOS’a (servis kesintisi) sebep olabilmektedir.

Makyajsız siteler

barbar

Internetin haşarı çocuklarının yaptıkları yaramazlıkları takip edebileceğiniz bir site bu. İçeriğinde hangi grup kime kızmış, hıncını nasıl almış, kimleri selamlamış gibi konulara açıklık geliyor.
Sistem yöneticileri hangi sistem nasıl kırılmış log dosyalarından öğrenip, isterlerse önlem bile alabilirler.
defacement archives

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansı

onal

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansları- Türkiye’de eksikliği hissedilen ürün/teknoloji bağımsız güvenlik anlayışına katkı amacıyla düşünülmüş bir etkinlik serisidir.

IstSec etkinliklerinde konusunda uzman kişiler tarafından yapılacak uygulamalı sunumlar eşliğinde katılımcılar merak ettiği konulara cevap bulmakla kalmayıp uygulamalı olarak görebilecekler.

Yılda iki kere yapılması planlanan IstSec etkinliklerinin ilki Microsoft, RSA ve ADEO’nun sponsorluğunda Microsoft Türkiye ofisinde yapılacaktır.