Mozilla Suite - Firefox - Netscape IDN Host Remote Buffer Overflow Exploit

0
y0rk
Mozilla suite için nurtopu gibi bir bug daha bulundu. Detay için http://www.frsirt.com/...
Henüz yayınlanmış bir yama yok.

Görüşler

0
tongucyumruk
Anladığım kadarıyla bu bir bug değil, bir süre önce bulunan IDN açığını kullanan bir exploit. Basitçe IDN desteğini kapatarak korunmak mümkün görünüyor.

Zaten şu IDN denen şeyi icad edeni bir yakalarsam...
0
parsifal
Firefox 1.0.7 ile IDN ve bir kaç önemli açığın yamandığı açıklandı.
Mozilla Suite içinde güncellemenin haftasonuna doğru çıkacağı açıklanmış.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD, chroot, overflow, güvenlik, vs.

FZ

Sinan "noir" Eren'in OpenBSD kurcalama (hacking :) bağlamında ele aldığı ve son zamanlarda FM'de de güvenlik pratiklerinden biri olarak işlenen chroot olgusunda (Apache ve chroot, eDonkey ve chroot) problem yaratabilecek teknikleri sergilediği Smashing The Kernel Stack For Fun And Profit yazısının Phrack'in derinliklerinde kaybolup gitmesine gönlüm razı olmadı :-P

Açık Sistemler ve Güvenlik - 1

FZ

"Güvenlik bir ürün değil süreç meselesidir." Bruce Schneier

Neden Güvenlik?

Sevgilinize yazdığınız özel(!) bir e-posta başkaları tarafından kolayca okunabilse kendinizi nasıl hissederdiniz? Ya da bir ihale için hazırladığınız elektronik belgelerle ilgili tüm detaylar rakipleriniz tarafından bir güzel okunsa? Olay yaratacak haberinizdeki en kritik ve gizli noktalar sizinle rekabet eden birileri tarafından kolayca ele geçirilirse ve kendi imzaları ile yayınlansa nasıl bir ruh hali içinde olursunuz?

Açık Kaynağın Yararları

Soulblighter

Geçen hafta çalınan Windows 2000 kaynak kodlarını inceleyen iyi niyetli :) bir yazılımcı, IE 5 gözatıcısında açık tespit etti.

Bu açık kullanılarak, bitmap dosyası ile (ne alakaysa, klasik M$ açığı) kullanıcının bilgisayarında aşırı yüklenme meydana getirilebiliyor. Açığı bulan yazılımcı, haberi www.securitytracker.com adresinde duyurdu.

CIA'den Open Source Center

sundance

Geçen hafta yayınlanan bir habere göre CIA, topluma açık bilgilerden istihbarat amacıyla yararlanmak için bir organizasyon kurmuş.

Open Source Center ismiyle anılacak olan bu merkez, Internet, ticari veritabanları, periyodik yayınlar, radyo, video, haritalar ve diğer basılı kaynaklar üzerinden bilgi edinip bunları ülke çıkarları doğrultusunda kullanacak.

Klasik kaynakları daha önce kullanmakta olan, dünya çapında dinleme operasyonlarına sahip organizasyonun, sokaktaki insanın erişebileceği bilgilerden ne gibi sonuçlar çıkartabileceği merakla bekleniyor.

ADSL Modem Öntanımlı Parola Zayıflığı

extacy

Bu açık başka ülkelerde var mıdır bilmem ama bizim ülkemiz insanlarında %80 oranında geçerlidir :(

Bunun nedeni bilgisizlik midir, vurdum duymazlık mıdır bilmem ama... sonuçları çok kötü olabilir. Malum güzel ülkemin her yanı ADSL ile yeni yeni tanışmaya başladı fakat beraberinde yeni bir sorun getirdi. Lafı kisa tutup soruna geçmek istiyorum.