Way Back Machine Ya Da Durdurun Dünyayı İnmek İstiyorum!

0
darkhunter
Internet anılarınızda yer almaya başladı mı? Zaman zaman, bundan birkaç yıl önce gezdiğiniz siteleri artık bulamamaktan yakınıyor musunuz? Ya da takip ettiğiniz bir sitenin bundan birkaç yıl önceki halini görmek ister misiniz?
Internet Archive tam da bu işi yapıyor. 1996 - 2005 yılları arasında yayın yapmış yada hala yapmakta olan bütün sitelerin dondurulmuş hallerine buradan ulaşmanız mümkün. Hem de aylık periyodlar halinde.

Ben FM'nin şeceresine şöyle bir baktım :) 1 Nisan 2001 tarihli kayıtta şöyle bir banner vardı:



Ne diyeyim, yakmayın motoru 8-D

Görüşler

0
yilmaz
bende burda şu haberi buldum.
TürkTelekom Suyunu Çıkardı
telekom tarafında pek değişen birşey yok o günden bugüne
0
bio
Ben de şunu buldum:

http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=1517
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ayda yılda bir işimizin düştüğü sitelere üyelik için harcanan zamanı unutun

pirx

Acil birşeyler ararken veya öylesine gezinirken, bir daha belki de hiç uğramayacağımız sitelerdeki uzunca formları doldurup üyeliği aktive etmekten falan sıkılmayan var mı? İşte geç de olsa bu derde çözüm iddiasında bir site (belki daha önce de bu tip bir örnek vardır bir yerlerde ama ben görmedim)

http://bugmenot.com/ sitesi herkese açık bir kullanıcı adı/parola veritabanı gibi çalışıyor. Gerçi çok fazla deneme fırsatım olmadı ama bugüne değin böylesi bir sitenin geç bile kaldığını düşünüyorum.

ADSL abone sayısı 1 milyonu geçti

talat

Türk Telekom'un 1000000. ADSL abonesi öğretmen Selin Baysal Urfa'dan CeBIT'e getirildi ve bir notebook ve bir yıllık ücretsiz ADSL ile ödüllendirildi.

Piksellerimi boya abi! Limit sıfıra gider...

anonim

Alın size bir "pazarlama dahisi" daha. Bence kendinden önceki uygulamalara göre daha akılcı ve estetik bir düşünceye dayanıyor. Tüm dünyadan binlerce insan bir araya gelerek ve küçük renkli kutucuklar kullanarak bir resim ortaya çıkarabilir mi fikri ya da sorusu üzerinden yola çıkan bir uygulama.Sayfadaki her renkli piksel "şimdilik" bir dolara satılmakta. Eğer rağbet görürse, piksel üzerindeki renklerin gelişimine göre çok karmaşık ve türlü ilginçliklere gebe bir uygulama olacak.

Onbeş satırda P2P uygulaması

sundance

Ed Felten, p2p'nin önüne geçilmesinin ne kadar zor olduğunu anlatmak için Python ile 15 (yazı ile onbeş) satırlık bir p2p uygulaması yazmış.

(Perl okunaklı değil, Python okunaklı diyenler özellikle okusun sınavda soracağız ne anladıklarını ;)

Yaratıcı beyinlerden yaratıcı çözümler.
İlgilenenler için 5K Javascript ile Wolfenstein ya da yine 5K'da Pron Sitesi

Internet: 3. Devrim?

FZ

Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan düşünce dergisi Cogito'nun son sayısındaki dosya konusu Internet ve bununla bağlantılı olarak insani etkileşim, politika, vs.

Dosyadaki çarpıcı konu başlıklarından birkaçı:

- Siberalan ve Kültürün Küreselleştirilmesi, Jon Stratton
- Bilgi Otobanında Nihilizm: Günümüz Çağında Anonimlik Karşısında Bağlılık, Hubert L. Dreyfus
- Kamusal Alan Olarak Internet, Mick Underwood ...