Üniversiteleri Linux yarışması heyecanı sardı

0
adervis
Üniversite öğrencileri, ders dönemlerini bitirme telaşı ile Linux dünyasında kendilerini gösterme heyecanını aynı anda yaşıyorlar. Geçtiğimiz yıl ilk olarak düzenlenmesine rağmen üniversiteliler arasında büyük bir ilgi gören ve yoğun katılıma sahne olan Linux Başarı Ödülleri'nin ikincisi başladı. 1 Mayıs tarihinde duyurularak yarışma takvimi başlatılan Linux Başarı Ödülleri 2003'ü kazananlar 15 Ekim'de düzenlenecek ödül töreniyle kamuoyuna açıklanacak. IBM Türk'ün "UNİPROJE" Ekibinin düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması, Linux Kullanıcıları Derneği tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Linux Şenliği'nde duyuruldu.
Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük bilgi teknolojileri şirketi IBM tarafından düzenlenen yarışma, açık kaynak Linux işletim sistemi üzerinde proje geliştiren üniversite öğrencilerini desteklemeyi ve Linux kullanımının yaygınlaşmasını amaçlıyor. IBM Türk, yarışma aracılığıyla iş dünyası ile üniversiteler arasında teknolojik bilginin paylaşımı konusunda yeni yolların yaratılmasını da hedefliyor. Yarışmaya Linux üzerinde uygulama geliştiren ön lisans, lisans, lisansüstü ve doktora öğrencileri katılabiliyor.

Yarışma iki aşamalı bir süreçten oluşuyor. Birinci aşamada katılımcılar, 1 Mayıs - 15 Haziran tarihleri arasında projelerini oluşturacak ve projelerinin tanımını anlatacakları dokümanı yarışma jürisine ulaştıracaklar. 15 günlük değerlendirme sürecinin ardından ön elemeyi geçenler, 1 Temmuz - 1 Ekim tarihleri arasında ikinci aşamada , projelerini dökümante edecek ve jürinin değerlendirmesine sunacaklar. 15 Ekim 2003 tarihinde de düzenlenecek törende ise kazananlar açıklanacak.

İlk üç dereceye giren ekiplerin liderlerine birer IBM PC hediye edilecek. Birinci gelen projeyi geliştiren ekibin üyelerine AIESEC tarafından sekiz haftalık yurt dışı staj olanağı sağlanacak. Yarışmanın sponsorları NTV, AIESEC ve Linux Kullanıcıları Derneği.

İlgili Yazılar

HEV Özel Kemerköy Okulları Linux Eğitimleri 6 Nisanda Başlıyor!

anonim

HEV Özel Kemerköy Okulları bünyesinde verilmekte olan SuSE Linux Eğitimleri hakkında bilgi içermektedir.

Eğitimlere temel eğitim programı olan Sistem Yönetimi I ile başlıyoruz:

Programın Başlama Tarihi : 6 Nisan 2002
Programın Süresi : 24 saat
Konum : HEV Özel Kemerköy Okulları PC laboratuarı

Klasik MacOS veritabanı artık Linux´ta

anonim

Apple'ın klasik veritabanı olan FileMaker Pro 5.5 MacOS x, Window 2000, Windows NT den sonra sonunda Linux (X/86) da çalışıyor.Çok basit bir veritabanı uygulaması olan FileMaker Pro Linux da çalışması ve özellikle X/86 tabanlı Linux da çalışması gerçekten ilginç ve güzel bir gelişme. http://www.filemaker.com/products/fms_home.html

Acil durumlarda: TOMSRTBT...

m1a2

`The most GNU/Linux on 1 floppy disk.` motto`suyla TOMSRTBT yani `Tom Oehser`in minik pengueni karşınızda... Vector Linux bile bana fazla, şöyle tek floppy`e sığan üstelik `emacs`lı (!) tini-mini bir distro arıyorum derseniz, mutlaka bir bakın derim. Şimdi bir `rescue` operasyonunda kullandım ve pek bir memnun kaldım :)) (Tabii işin `emacs` tarafı beni ilgilendirmiyor, ama doğrusu bendenizin de ateşli bir mensubu olduğu `VI` cemaatinin `acil durumlarda sadece VI ile başbaşa kalacaksınız, emacs şişman bir iyi gün dostudur...` sözleri biraz havada kalmış oluyor galiba.)

Gentoo sunar : Gentoo Linux 2004.3

mos

Önceki sürümlerde göze çarpan bir çok hatanın giderildiği, pek çok paketin güncellendiği 2004 'un bu son sürüm Gentoo Linux'u hakkındaki orijinal haberi ve sürüm bilgilerini buradan okuyabilirsiniz.

Asus EePc Linuxlanıyor

3lobyte

Netbook pazarındaki rekabet üretici firmaları yeni arayışlara itiyor, Android kullanılacak netbook haberlerini duymuştuk ancak asus farklı bir yola gidiyor.