Unicode of Death 2.0

4
parsifal

Görüşler

2
tongucyumruk

İnternet'in Unicode ve Emoji gurusu Tom Scott'tan bir önceki Unicode problemine ilişkin bir video.

Ve tabi konuyla alakalı xkcd.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Progressive Web App Dünyasına Giriş: Manifest

butch

Progressive Web App (PWA), Google'ın günümüz web uygulamalarının iyi birer mobil uygulamaya dönüşebilmesi için önerdiği özellikler çerçevesinde ortaya çıkan bir kavram. Tarihsel olarak Responsive Web'den sonra ortaya çıkan gelişme olarak anılacak ve görünen o ki web dünyasında bir büyük değişime daha tanıklık etmemize sebep olacak.

Bir PWA'nın temelde sahip olması gereken özellikler...

iPod Ailesi'nin Yeni Üyesi!

parsifal

iPod ailesinin yeni üyesi iPod nano aramıza katıldı. 2 GB ve 4 GB'lik seçenekleri ile iPod Shuffle'ın abisi olan ürün hakkında daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Editör'ün notu: "Ah birde alo diyebilseydim" diyenlerde buraya baksınlar.

Camino 0.7 çıktı

conan

Gecko motorlu ve Cocoa grafik arabirimi kullanan Mac OS X browser'ı Camino'nun yeni versiyonu dun yayımlandı. Eskiden Chimera olarak bildiğimiz browserı buradan indirebilirsiniz.

Başlıca yapılan değişiklikler ise şunlar: Yeni download manager, URL Manager Pro ile uyum, Text Encoding menüsü, yandaki barda Global History menusu, resimleri ve diğer uygulamaları sayfadan desktop'a sürükleyip bırakabilme özelliği, ve daha niceleri.

Ücretsiz OS X uygulamaları

anonim

OS X kullananların işine yarabilecek ücretsiz uygulamalar.

Not: Daha önce Apple'ın iki tuşlu faresine sevinen Sundance, umarım buna da sevinecektir. :)

Apple-IBM ortaklığı ve G5 piyasada

Evil_Empire

G4 işlemcili bilgisayarını, Motorola ve IBM ortaklığıyla çıkaralı uzun süre geçen Apple, Power Mac G5 ile dünyanın en hızlı kişisel bilgisayarını ürettiğini iddia ediyor.

IBM'in Power4 işlemcisi baz alınarak üretilen 64 bitlik işlemci, yine IBM fabrikalarında bakır kullanılarak üretiliyor. İşlemci, 1GHZ FSB, 8 GB fiziksel RAM adresleyebilme, 4 terabyte'a kadar RAM desteği ile geliyor.