Ubuntu Cep Klavuzu Hazır!

0
parsifal
Keir Thomas tarafından hazırlanan Ubuntu Cep Klavuzu'nun tam pdf sürümü yayında! İsteyenler basılmış halini sipariş edebilirler.

İlgili Yazılar

Let's Encrypt: Haydi Şifreleyelim

butch

Malumunuz, Let's Encrypt'in hayatımıza girmesiyle birlikte, güvenli site kurma maliyetlerinde, daha da önemlisi sertifika yönetme süreçlerinde ciddi bir rahatlama yaşadık. Aşağıdaki notlar GNU/Linux üzerinde Nginx ile rekor bir sürede SSL sertifikası almaya yöneliktir. Digital Ocean topluluğu tarafından hazırlanmış daha detaylı bir belgeyi bu adreste bulabilirsiniz.

SSL sertifikası...

Ubuntu Studio

parsifal

Ubuntu Studio'nun ilk sürümü yayınlandı. Ses, görüntü ve grafik yazılımlarının en iyilerini bünyesinde biraraya getirip profesyonellerin ve "gayretli" kullanıcıların beğenisine sunulmuş bu sürüm şu anda sadece Intel i-386 uyumlu.

Ultra taşınabilir dizüstüler için Ubuntu

sundance

Günümüzün en gözde trendi, palmdan büyük, laptoptan küçük sistemler. Başta Asus'un EEE PC'si olmak üzere, Acer Aspire One ve Samsung'un Q1 Ultra'sı bu alanda sivrilen örnekler.

Bu gelişmelerde şaşırtıcı olan belki de bu bilgisayarların işletim sistem seçimleri. Asus gibi bazıları Linux ile başlayıp daha sonra şirketin genel politikaları yüzünden olsa gerek "Better with Windows" mottosuyla devam etmekte, bazıları ise çeşitli Linux versiyonları denemekte.

Buradan yola çıkan Canonical ise Ubuntu ailesinin en yeni üyesi Netbook Remix'i bizle tanıştırdı.

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn Duyuruldu!

some_plus

Ubuntu'nun son sürümü olan Ubuntu 7.04 Feisty Fawn nihayet duyurdular. Kubuntu gibi türevleri de 7.04 sürümü ile indirmeye hazır. İnternet sitesi çok yoğun olmasından dolayı zor zeval açılsada Ubuntu 7.04 Feisty Fawn herkese hayırlı olsun.

Shipit, Ubuntu Fesity ile Siparişe Başlıyor

Titus

Ubuntu Linux'un dağıtım yöntemi olan Shipit Ubuntu Edgy ile devre dışı kalmıştı. Ama öyle görünüyor ki Ubuntu Feisty ile ücretsiz CD dağıtımı tekrar başlıyor.