Trusted Computing Hakkında Bir Sunum

0
sundance
Uzun bir süredir bahsi geçen "Bilgisayarınıza bir chip takılacak, bu sayede yazılım üreticileri ve web siteleri başta olmak üzere herkes kim olduğunuzu bilecek ve güvende olacaksınız" şeklinde lanse edilen Trusted Computing hakkında inanılmaz bir sunuma rastladım.

RMS'in "Treacherous (Hileci) computing" diye yorumladığı TC, Microsoft, Intel, IBM, HP ve AMD'nin birarada yeraldığı nadir projelerden biri. İki ayrı kalitedeki (25MB/50Mb) sunumu izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Ben şimdiye kadar daha iyi bir sunum izlemedim.
Daha detaylı bilgi için adres AgainstTCPA

Görüşler

0
butch
Sunuma hemen ulaşmak isteyenler için google video linki.
0
ttk
Link için çok teşekkür ederim.
Sırf indirme derdine belki bakamayacaktım video'ya. Google'un güzel bir hizmeti imiş bu da.
0
ttk
İyi demişler, bize güvenmeyenlere ilke edinerek "güvenli bilgi işlem"den bahsedenlere biz nasıl ve daha önemlisi NEDEN güveneceğiz ?

Merak ediyorum, kullanılan yaygın bütün işlemcilerin kaynağı bu güvenli bilmemne işini pazarlayan devlet olan amerika mı ?
Faraza, adamlar çipi de bir yana edip, tutup bütün işlemcilere benzer bir mecburiyeti getirirse bunlara dur diyebilecek bir başkası çıkmaz mı ?

Yani alternatifsiz miyiz ?

Soru abes oldu ise, başka işlemci üreten bağımsız kaynaklar da var ise kusura bakılmasın, bu konularda bilgili olmadığıma verin hatâmı.
0
Ragnor
Var olması lazım başka işlemci üreticileride ama önemli olan bu üreticilerin endüstrinin liderlerine boy eğip eğmeyecekleri?
0
ttk
Ben de bunu merak ediyorum.
Bilgiye ambargo koymaya bir ön hazırlık sanki yavaştan yavaştan. Bence sömürgeci ruhun bir yansıması bu tip işler.
Paramızla aldığımız işletim sistemini kurarken dahi hırsız muamelesi görmekle başladı, yüz buldular mı iyice azacaklar anlaşılan.
0
Ragnor
Ne güzel işte bizi bizden koruyorlar.
Şimdi karar bize kalsa ne menem trojanlar sokardık sisteme. Heleki Linux adındaki trojanı soktuk mu sistem bir daha adam olmazdı. :)

Şaka bir yana bir ara bir özgür işlemci projesi vardı ama pek iyi gitmiyordu. O konuda bir fikri olan var mı ?
0
zekeriya_akyildiz
IBM-PowerPC işlemcileride zaten bu özgür işlemci projesinin bir üyesi. isteyen herkez PPC mimarisini kullanarak kendi işlemcinizi üretebilirsiniz.
(hatırlarsanız Apple ile IBM in arası bozulunda Apple için işlemcileri üretmek için başka bir firma ile nalşama yoluna gitmişlerdi.FREESCALE idi firmanın ismi -eğer yamulmuyorsam-)
0
mrtksn
malesef sunumun kalitesi sadece görsel olarak inanılmaz; fazla bir bilgi veya başka bir şey içermiyor. bu konu hakkındaki kararsızlığıma çağre olmaktan çok çok uzaktayıdı.
0
ttk
çare çare :)
0
sundance
Heyhat sunum zaten çok nadir olarak bilgilendirir, ya da şöyle diyeyim karar vermenize yetecek şekilde bilgilendirir. Sunumla (belgeseller de böyledir) bir konu hakkında genel bir kanı sahibi olur, ana hatlarından haberdar olursunuz. İlginizi çekerse de detaylı araştırıp net bilgilere ulaşırsınız ki yukardaki yazıdaki linkler sanırım bunu sağlayacaktır.
0
fkoksal
sundance'in de dedigi gibi, amac bilgilendirmek degil zaten. Eger oyle olsaydı, 3 bucuk dakika degil, en az yarım saat surerdi. Bu seferde bu kadar fazla kisiye ulasamazlardı. En guzelini yapmıslar bence, simdiden 90.000 kisiye de ulasmıslar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DefCon Videoları Google'da

FZ

Hacking Social Lives: MySpace.com, Tactical Exploitation, Convert Debugging, The Executable Image Exploit, Internet Wars 2007, Virtual World, Real Hacking, Webserver Botnets, How to be a WiFi Ninja ve Real-time Steganography with RTP gibi başlıklarla hazırlanmış DefCon videolarını Google Video üzerinden izleyebilirsiniz.

Not: Haber verdiği için LispNYC'den Marc Spitzer'a teşekkürler.

Apache.org un başına gelenler

conan

Mayıs ayının ortalarında Apache Software Foundation (ASF) halka açık serverlarından birisi hack edilmiş. Bu server bütün maillistleri, web servisleri ve işin kötüsü Apache'nin bütün kaynak kodlarını tuttuğu servermış.

Server'ı bir süre elinde tutan şahısın Apache`nin binary sürümlerinden bir yada bir kaç tanesini backdoor'lu olan kendi versiyonu ile değiştirmiş olmasından endişe ediliyor.

.Net gelmeden wormu geldi

tongucyumruk

.Net platformu için yazılmış ilk worm duyuruldu. Sharpei adlı wormun bir kısmı C# ile yazılmış ve .Net framework yüklü bilgisayarları etkiliyor.

Konuyla ilgili Slashdot'ta ve CNET'te çıkan haberler

Web sayfasında adres yayınlamak...

sundance

İnsanların size ulaşabilmesi için web sayfanızda adresinizi yayınlamak istiyorsunuz, fakat sayfaları dolaşıp email adresi toplayan web spiderlarından da illallah dediniz. Adresinizi sundance at fazlamesai nokta net veya fazlamesai.net de sundance diye yazdınız, bu sefer de ortalama IT müdürünün bu adresi anlayıp anlamayacağından endişe etmeye başladınız :)

Bu java script sayesinde artık böyle bir derdiniz kalmayacak. Sayfaya girip email adresinizi yazın ve anında size hiçbir spiderın anlayamayacağı karmaşıklıkta geri verilsin. Hem de sayfa üstündeki görüntüsünde ve linkinde hiçbir sorun olmadan. Dahası Javascripti sadece karmaşıklaştırılmış adresinizi bir kez oluşturmak için kullanıyorsunuz, sayfanıza girecek kullanıcıların browserlarında olması da gerekli değil.

Internet Ortamındaki Kişisel Bilgisayarlar İçin Temel Güvenlik Tehditleri

anonim

Bilgisayarı karıştırırken bir kongre için yazıp daha sonra göndermekten vazgeçtiğim aşağıdaki tarama/derleme türündeki makale özeti gözüme çarptı. Aslında daha çok başlangıç düzeyindeki bir makalede olsa bilgisayarın harddiskinde tozlanmasına gönlüm razı olmadı. Burada en azından yeni başlayan arkadaşlar için bir kaynak olabileceğini düşünüyorum.