.tr Paylaşılamıyor

0
mrtksn
15 yıldır ODTÜ'den dağıtılan .tr uzantılı alan adlarının tescil hakkını Telekomünikasyon Kurumu devralmak istiyormuş.

Gerekçe olarak ise internet servis sağlayıcılarıyla ilgili yetkilendirmeler, denetlemeler ve numara tahsisiyle ilgili işlemlerin Kurum tarafından yapıldığını, internet alan adları konusunun da kıt kaynaklardan bir tanesi olduğunu, dolayısıyla bu konudaki yetkilendirmenin Telekomünikasyon Kurumu tarafından yapılması gerektiği gösterilmiş. Ancak asıl mesele 1 milyon doları geçen yıllık kar gibi görünüyor.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
bm
Bir de sunu dusunun, bir sekilde TC vatandaslari .tr disinda birsey alamasalardi ne olurdu? (ipucu: A ile basliyor L ile bitiyor, 'eh cok istediler verelim bari' diyenler tarafindan bize verilen en pahali sadaka olarak 'pazarlaniyor')
0
bio
Al birini vur ötekine...
0
xcorex
telekom gene insan düdüklicek bişey bulmuş kendine.. tabi paranın kokusunu almış.. umarım eline geçiremez. aksi takdirde ".tr" domaini korkulu rüyamız haline dönüşebilir :)
0
bm
Telekom degil Telekomünikasyon Kurumu. .tr zaten teknik acidan harika idare edilen bir memleket domaini degildi (hatta sorumlular disinda da utanc vericidir yakin zamana sektorun ozel kisminin da isim ve isim ranti icin birbirini yerken teknik tarafa ses cikartmamasi).
0
yilmaz
milleti yolmak için birbirlerine girdiler gene. .tr uzantılı bir domaini en az 50 ytl den satar bunlar. hatta bir ton da evrak isterler.
bu devirde bir de bunlarla mı uğraşıcaz. millet ipv6 denemeleri yapsın biz daha .tr domainini kim satsın diyen adamlarla uğraşalım.
0
Baby
Almanya da .de isimli domain çok yaygın. Adamlar resmen .com kadar sık kullanıyorlar. Diğer ülkelerde de bu uzantılar rağbet görüyor. Fakat Türkiye de .tr uzantılı domaini direk vermek yerine saçma sapan .gen.tr, name.tr, gibi şeyler veriyorlar. Neden bu ülke de sürekli bir şeylerin pisligi çıkarılıyor? Neden bunlar internet kullanıcılarını yolmak istiyor. Her açıdan kısıtlama her açıdan sınırlama. ADSL desen kotalı saçmalıgı. Verdikleri sözde DSL geniş bant hattına kota koyma zalaklıgı, domain isimlerinde bir yıgın saçmalık. Bilemiyorum artık. Çok takmıyorum bunları ama aklıma gelince canımı sıkmıyor değil hani. Ya biz keriziz ya bunlar çok uyanık.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TTnet Yurtdışı Çıkışları

ebola

Bildiğiniz Cezayir depremi sonrasında büyük bir internet kesintisi yaşamıştık.

Daha sonrasında bakanımız bizlere yurtdışı çıkışlarını iki katına çıkarttıkları müjedisini verdiler. Oysa biz http://web3.ttnet.net.tr/uplink.html adresinden çıkışları takip ettiğimizde hiç de böyle olmadığını görüyorduk.

Bir milyon dolarlık sayfa!

sundance

İşsiz güçsüz bir genç, birkaç ay sonra gideceği üniversitede parasız hayatın çok da eğlenceli olmayacağını düşünüp, "Napsam da para kazansam?" diyor ve pikseli $1'dan reklam aldığı bir milyon piksellik bir site yapmaya karar veriyor!

İşin garip yanı şu ana kadar da $495,000 kazanmış durumda. Huzurlarınızda One Million Dollar Homepage

Haberin ayrıntıları ve üzerine küçük bir tartışma için akşam 21:30'da Teknoloji TV'de Fazlamesai.net programına bekleriz.

Skype büyümeye devam ediyor: Skype Mac & Linux

ae

The Register'da söylendiği üzere, meşhur Vo-Ip programı Skype'in Linux ve Mac ile uyumlu yeni yeni versiyonları çıkmış.

Register'daki haberde yok ama, Skype'nin sitesinde PocketPC için de versiyon bulunuyor.

İnternet radyoları

tongucyumruk

Açıkçası radyo dinlemekten pek hazzetmem. Çünkü radyolarda genelde çalınan şarkılar pekte bana hitap etmez. Bu durumumu ilk olarak Yahoo! tarafından yakın zamanda devralınan (eskidende varmış ama benim haberim yoktu) LaunchCast değiştirdi. Şu an arkada güzel bir blues parçası çalıyor ve ben bunları yazıyorum.

Yahoo da bi yere kadar...

ftaski

En sağlam altyapılardan birine sahip nerdeyse hepimize aşina Yahoo'nun mail servisi 4 haziran 2001 00:43 itibariyle servis veremez hale gelmiştir:
"Temporary problem accessing your mailbox. We sincerely apologize for the inconvenience. The problem with your mailbox has now been logged, and we are working to restore your access. Thank you for your patience.
Privacy Policy- Terms of Service - Guidelines Copyright © 1994-2001 Yahoo! Inc. All rights reserved. "
Yahu da bi yere kadar.