Tehdit ve Cesaret

0
FZ
Mine G. Kırıkkanat'ın 27 Ekim 2001 tarihli (Cumartesi) yazısından alıntıdır (yorumsuz):

... Suç duyurusunda bulunduğumuz ölüm tehditlerinden biri, İBDA-C imzalıydı ve İhlas Holding kuruluşu ihlas.net.tr'nin bir abonesinden geldiği tespit edildi. Adam bulundu, sorgulandı ve önce DGM, halen İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Ancak başından beri suçu reddediyor ve kişisel Internet şifresini ihlas.net.tr'den edinen başka birisinin onun adresiyle tehdit göndermiş olması ihtimali var.
Suçsuz birini mahkûm ettirmeyi ne mahkeme heyeti ister, ne ben, ne de avukatlarım. Yapılacak şey, bilgisayar ve Internet konusunda bir bilirkişiden 'sanığın adresinden başka birinin mesaj gönderip gönderemeyeceği' sorusunun yanıtını almak. Mahkeme heyeti de gerekeni yapmış ve Boğaziçi Üniversitesi'nden bilirkişi tayini istemiş. Oysa davanın 11 Ekim'de yapılan duruşmasına giren Köksal Bayraktar hoca ve bendeniz hayretle öğrendik ki, Boğaziçi Üniversitesi, mahkemeye yazdığı cevapta bünyesinde bu konuda bilirkişilik yapacak öğretim üyesi bulunmadığını belirtmiş, iyi mi? Şimdi İTÜ'den bilirkişi tespiti isteniyor...

Vah Boğaziçi Üniversitesi, vah! Meğer Türkiye, en iyi bilgisayar mühendisliği bölümlerinden biri bu üniversitede sanırken, onların çok basit bir soruya yanıt verecek öğretim üyesi yokmuş demek ki. Kim ne öğretiyor acaba, B.Ü. Bilgisayar Mühendisliği'ndeki öğrencilere, çok merak ettim. Ama içimden, 'bilirkişi'ye ödenecek paraya burun kıvırıp, 'bilmezkişi' oynadıklarını da düşünmedim değil.

Umarım İTÜ'den yurttaşlık bilincine sahip bir bilirkişi çıkar. Ama Boğaziçi Üniversitesi'nin muhterem bilgisayar allamesine de yazıklar olsun! Nasıl bir Türkiye istiyorlarsa, parmaklarını oynatmadıkları belli.

Görüşler

0
anonim
Türkiye'nin en iyi Üniversitesi Bilkent:-)
0
anonim
Koskoca proflar böyle bir konu için rahatsız edilir mi?
Hem de işin içinde tehdidin yön değiştirmesi
olasılığı varken.
Onlar Türkiye''deki altın rezervleri konusunda
uzmandırlar.
Onlar Amerika ve savaş taktikleri konusunda
uzmandırlar.
Onlar birer ekonomi dehasıdırlar...
Of...Of... sıkıldım.
0
conan
Bilirkisi olmak istiyorum!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yazıcınız Bir Casus mu?

anonim

Electronic Frontier Foundation'da (EFF) yayınlanan 13 Ekim tarihli araştırmada Xerox marka yazıcıların, dökümanlar üzerine insan gözü tarafından gorülmesi imkansız olan bir kod yazdığı belirtiliyor.

Phrack 58 çıktı!

sundance

Internet öncesinden beri güvenlik ve iletişim ortamlarının tartışmasız bir numaralı dergisi PHRACK`in yeni sayısı çıktı.

Özellikle LoopBack bölümünde okur mektuplarına verilen cevapları okumanızı tavsiye ederim, eminim eski sayıları da teker teker elden geçirirsiniz...

E-DEVLET: Ne Kadar Güvenli?

RoR

Yeni yasayla T.C kimlik bilgileriyle kişisel bilgiler (adres, telefon, sağlık, emniyet,...) eşlenerek tek bir çatı altında toplanıyor. Acaba bu durum ne kadar güvenli/gerekli?

Darik´s Boot and Nuke İle Makinanızı Uçurun!

FZ

Şirketinizde 50 tane eski makina var ve bunları satışa çıkardınız. Gayet güzel. Peki ya personelinizin kullanmış olduğu bu makinalardaki eski bilgiler? Formatlamış olmanız yeterli mi? Internet'te küçük bir araştırma size birkaç kez formatlanmış ve farklı işletim sistemleri yüklenmiş makinalardan bile pek çok verinin sökülüp alınabileceğini gösterecektir. Daha birkaç ay önce bir açık artırmada elden çıkarılan pek çok bilgisayardaki eski bilgiler, parolalar, kişisel ve özel bilgilerin kolayca elde edilebileceği görülmüştü. GNU/Linux camiası bunun için pratik ve hızlı bir çözüm geliştirmiş: DBAN

ABD, DES`in yerini alacak olan algoritma olarak Rijndael`i seçti...

FZ

Amerika Birleşik Devletleri`ndeki NIST (National Institute of Standards and Technology - Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü yani bir nevi TSE) ulusal standart güvenlik algoritmasi olarak (AES - American Encryption Standard) iki Belcikali bilgisayar bilimcisi tarafindan gelistirilen Rijndael kod isimli şifreleme algoritmasını seçti.