Steve Ballmer`e göre Linux bir kanser

0
larweda
Microsoft`un ikinci adamı (Bill Gates aktif yöneticiliği biraktıktan sonra yerine geçen) Steve Ballmer`e göre `Linux dokunduğu herşeye entellektüel anlamda bulaşan bir kanser`

Sun Times`in yaptığı bir röpörtaja göre; Microsoft, Linux ve açık kaynak kodlu hareketi kendisi için ciddi bir rekabet olarak görüyor. Ama GNU/GPL lisansının doğası gereği ticari bir şirketin açık kodlu bir yazılımı kullanması mantıklı değil. Ballmer`in yorumuna göre eğer bir yazılım firması açık kodlu bir yazılım kullanırsa ürününün geri kalanını da açık yapmak zorunda. Bu da açık yazılımların zayıf noktasını oluşturuyor(muş).

Görüşler

0
anonim
Aslında bu konu tartışılabilir. esasında "Open Source" hareketi ile "GNU/GPL" hareketini ayırmak lazım. Open Source'a bakışta GNU ekibinin de bazı soru işaretleri var. Örneğin GNU'nun babalarından Richard Stallman, Open Source hareketinin GNU`dan farklı olduğunu ve gelecekte birtakım problem doğuracağı görüşünde.

Stallman GNU felsefesinin koyu taraftarlarından biri olmasına rağmen böyle bir serzenişte bulunmuşsa biraz oturup düşünmek lazım. Bazı arkadaşların "open source" felsefesine kendilerini fazlaca kaptırıp hayatlarını da "open source" yaşamaya yöneldikleri rastlanmayan bir durum değil. Örneğin Türkiye'de de dengeyi kuramamış bir kesim Linux`çu var ve her türlü şirketleşmenin karşısındalar. Bu konu oldukça uzun ve başka bir yazının içeriği olacak kadar detaylı olduğu için burada kesiyorum, ama son diyeceğim "Open Source" olsun da taştan olsun demeden önce bir kez daha düşünmek ve olayı bilgisayar camiasıyla sınırlı tutmak gerekiyor.
0
anonim
yoruma saygı duyarım; onlardan da benim yorumuma saygı beklerim. Bence Microsoft ürünleri uyuşturucu; uyuşturucudan kurtulmak için Linux ilaç olarak kullanılabilir. Ben denedim, gelişmeler olumlu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linuz balığı. Linux´cular bu tam size göre...

BatoR

Şöyle düşünün : Arabanız var, sakin sakin yol alıyorsunuz, yoldan geçenler arabanıza bakıyor; hayranlık, şaşkınlık... Dahası mı?
www.thinkgeek.com :O)

Kartvizitte Linux

tongucyumruk

Bir iş görüşmesinden sonra kartvizitinizi bırakmak istiyorsunuz. Ama öyle sıradan bir kartvizit bırakmak herhalde bir geek'e yakışmaz. Bu iş için kartvizit şeklindeki yazılabilir CD'lerden kullanmak daha uygun bir tercih olacaktır. Peki ama CD'nin içeriği ne olacak? Herhalde hiçbirimizin 30MB olacak kadar uzun bir CV'si yoktur. Bunun yerine o CD'ye linux yüklemeye ne dersiniz? FSF'deki amcalar bu fikri oldukça iyi bulmuş olacaklarki Bootable Businness Card projesi başlamış. Projenin amacı küçük kartvizit CD'lere sığabilecek boyutta, sadece CD'den çalışabilecek bir dağıtım üretmek. Tabiiki dağıtımın tek amacı karizmatik bir kartvizit üretmek değil. İçerdiği programlar sayesinde sistemlerin post-mortem analizinden Debian kurulumuna kadar birçok iş için kullanmanız mümkün. Dağıtımın sitesinden isolarını indirebilir, bunları kendi ihtiyaçlarınıza göre düzenleyip (mesela LiLo açılışta kartvizitinizi ekrana yazabilir) etkileyici iş başvuruları yapabilirsiniz. Not: Sanırım yılın ilk haberi oldu ha?

Haydi Yarışa!

meddah

IBM, Novell, Mainsoft gibi firmaların sponsorluğunda, 23 Mart 2007'de başlayacak olan Race to Linux 2.0 isimli organizasyonun amacı ASP.NET geliştiricilerini Windows platformundan, Linux platformuna nasıl geçebilecekleri konusunda fikir vermek.

Yeni projeler peki, ama mevcut projeleri nasıl Linux'a göç edebileceğinizi düşünüyorsanız!, Mono takımının geliştirdiği göç (migration) aracı olan MoMA ile ilgili makaleye buradan erişebilirsiniz.

İTÜ GNU/Linux Akademi Başlıyor

anonim

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından açılan 101 linux sistem yöneticiliğine giriş kursu  30.03.2009 pazartesi günü başlıyor, eğitim süresi 40 saat (5 hafta) olup, pazartesi ve çarşamba günleri saat 18:30-22:30 arası verilecektir. Buradan ön kayıt yaptırabilirsiniz. Kontenjan 15 kişiyle sınırlıdır. Ayrıntılı bilgi için http://ila.itu.edu.tr

Knoppix 3.4 çıktı!

yuxel

Tüm zamanların en canlı cd'si Knoppix, 3.4 sürümüne ulaştı. Dağıtım, öntanımlı olarak Kernel 2.4.26(2.6.5 seçilebiliyor) ile geliyor.

KDE 3.2.2, kdevelop3, OpenOffice 1.1.1, gimp 2.0 gibi paketlerin de bulunduğu sürümden, knoppix.net forumlarında yapılan bir oylama ile, alan sorunları yüzünden Koffice ve LaTex paketleri çıkarıldı.GNU/Linux'a yeni başlayanlar için en güzel "canlı" kaynaklardan birisi olan Knoppix'in 3.4 sürümünün paket listesine de buradan erişebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi
İndirmek için: iso torrent
tartışmak için -> irc.freenode.net #knoppix