Oyun mu oynamak istiyorsun?: Auditor Security Collection

0
darkhunter
Auditor, Knoppix temelli bir live-cd. Buraya kadar her şey normal değil mi? Peki, size bu saatli bombanın içinde neler olduğunu yazana kadar bekleyin :)
Foot-printing, analysis, scanning, wireless, brute-forcing, cracking araçları ile doldurulmuş bu dağıtım fazlasıyla iyi konfigüre edilmiş, saat gibi çalışan ve TV kumandası kullanmak kadar kolay kullanıma sahip, "script-kiddie" aracı.

300'e yakın güvenlik uygulaması ve 64 milyon girişi olan bir word-list ile gelen bu dağıtım, güvenlik uzmanları tarafından kesinlikle incelenmeli diyerek sosyal sorumluluğumu yerine getiriyorum :)

Zira iş yerimdeki yerel ağa (Cross-Over + Wireless - W2K) "tatbikat" tadında saldırdım sonuçlar patronu Linux kullanmaya ikna etti :-) Agresif bir pazarlama politikası izlediğim için aldığım "Aferin!"de cabası :p

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
"Auditor-(Knoppix)", "WHAX-(Slax)" , "PHLAK-(Morphix)", "NavyOS-(Gentoo)" gibi CD den boot edip makinanızı bir savaş aracı haline getiren bu boot cdlere dikkat etmek gerekli en tehlikelileri WHAX zire iinde tüm exploitlerin ve bu exploitlerin nasıl kulanıcalığını anlatan bir araç bulunmakta. İnternette bu araçların nasıl kullanılacağıda artık yazı ile değil video ile desteklenerek ayrıntılı bir şekilde açıklanıyor. Sistem yöneticilerin dikkatine!
0
desenturk
evet o videolardan birini izlemiştim, yaklaşık 15 dakika içerisinde auditor ile kablosuz network ağı nasıl kırıldığı gösterilmiş, ağdaki makinalarda ne olup bittiği öğrenilmişti...
0
zekeriya_akyildiz
sadece o değil Nasıl DoS-DDoS attack yapılır? exploitlerden yaralanılarak sisteme nasıl girilir? Ağ dinlenerek Passworler nasıl çalınır? gibi vidyolarda mevcut! Wriless ağları kırmak artık çocuk oyuncağı!
0
ttk
Adres ve bilgi için teşekkürler.
Kendi makinalarımızı test için oldukça işe yarar sanırım bu tip bir araç.
Yine de sorayım, bununla kafamızı gözümüzü yarmayız değil mi ?? :)
0
darkhunter
Rica ederim.

Bir konuyu netleştirmekte fayda var, bu dağıtım test amacıyla değil, aksiyon amacıyla oluşturulan programlara haiz genellikle. Bu yüzden sisteminizi test etmek için doğrudan tavsiye edilebilecek bir yol olduğunu düşünmüyorum. Zira örneğin exploit tarayıcıların bazılarının sisteme hasar verme olasılığı her zaman söz konu. Yada ağ araçları, ağa girmek için geçtiğiniz kapıyı belirginleştirmeniz ve eskiye oranla daha savunmasız hale getirmeniz olası.

Kısacası, dikkatli olmakta fayda var...
0
ttk
Uyarıları dikkate alacağım.
Ama kurcalamadan da duramam :)
0
Soulblighter
http://eks0.free.fr/whax-demos

bu adreste bazı Whax sunumları mevcut
0
sleytr
Whax ve Auditor dağıtımları, BackTrack adı altında birleşeceklermiş..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kriptografi ne kadar güvenli?

e2e

Bir süredir devam eden, ABD'nin, İran gizli servisinin iletişimini izlediği yönündeki tartışmaları duymuşsunuzdur. Olay ilk önce bu bilgiyi İran'ın nasıl elde ettiği etrafında dönüyordu. Senaryolardan en kuvvetli olanı ise bir dönemler ABD'nin Irak'ta en çok güvendiği ve gizli servis hizmetlerinden dolayı aylık $335,000 ödediği Ahmad Chalabi'nin bu bilgiyi, içkili bir ABD gizli servis ajanından aldığı ve İran'a verdiğiydi.

BBC'deki bu haber ise olayın teknik olarak nasıl yapılıyor olabileceği üzerinde duruyor.
Çeşitli güvenlik uzmanlarıyla yapılan röportajlardan alıntılarla günümüz kriptografi uygulamalarının kırılamayacağı, bu izleme olayının insan hatası(?) veya bir backdoor sayesinde yapılmış olabileceği anlatılıyor.

Alıntılardan biri beni biraz düşündürttü: Acaba?!

"The Code Book" kitabının yazarı Simon Singh: "... Bugün bir email göndersem, dünyanın tüm gizli servisleri, dünyanın tüm bilgisayarlarını kullansalar dahi çözemezler. Şifrelemeyi yapanlar şifre kırıcıları karşısında oldukça büyük bir avantaja sahipler."

UNIX ile ilgili güvenlik problemleri

FZ

Internet Security Systems (ISS) geçen hafta yaptığı bir açıklama ile pek çok büyük ticari UNIX sisteminin güvenlik açığı bulunduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak HP ve Sun Microsystems firmalarının yoğun eleştirilerine ve "yok bizim sistemlerin öyle bir problemi, atıyorsun" tarzı demeçlerine maruz kalan ISS iddia ettiği problemlerin varlığı konusunda iddialı ve sistem yöneticilerini uyarmaya devam etmekte ısrarlı.

Internet Tarayıcınız Ne Kadar Güvenli?

FZ

Sizi bilmem ama scanit firmasının Browser Security Test sistemi ile Windows 2000 Pro Service Pack 2 ve IE 5.0 yüklü sistemimi kontrol (Start The Test linkine tıklayarak) ettiğimde (yaklaşık 3-4 dakika süren ve bir sürü popup pencere açan bir test, panik yapmayın :) aşağıdaki sonuçları elde ettim:

"Dungeons & Dragons" ile ilişkili güvenlik riskleri

anonim

İsrail Ordusu D&D oynayan yada oynamış olan askerlere daha düşük seviye güvenlik erişim hakları verdiğini açıkladı.

"Gerçeklerden daha kopuk ve etkilenmeye daha açık oluyorlar"

Haberi okumak için buraya lütfen.

Metasploit artık Rapid7'nin

caiaphas_

Uzun zamandan beri hem UNIX hem de WIN32 üzerinde başarı ile çalışan ve tüm otoriteler tarafından da en çok tercih edilen penetrasyon aracı olan Metasploit Rapid7 tarafından satın alındı.

Açık kaynak desteğinin devam edip etmeyeceği Metasploit tarafından yapılan açıklama ile netlik kazandı. Metasploit açık kaynak kod üretmeye devam edecek, bunun yanında Rapid7'nin güvenlik açığı tarama ürünü olan NeXpose ile de entegre edilecek. Habere göre HD Moore dahil pek çok Metasploit geliştiricisinin Rapid7 ekibine katıldığı da ayrıca belirtiliyor. HD bundan sonra güvenlik şefi olarak görevine devam edecek.