MyLink: Cracker oyunu!

0
sundance
Bundan yaklaşık iki yıl kadar önce Uplink isminde bir oyun gönüllerimizi fethetmişti

Bir Cracker RPG olarak tanımlayabileceğimiz oyun, bağımsız bir oyun firması tarafından yapılmış olması, pırıl pırıl kutulardaki beş para etmez oyunlar yerine, (oyunun mantığı ile örtüşen) saman kağıttan sarı bir zarfta posta ile elinize ulaşması, oyun cdsinin bile oyunun bir parçası olan bir bulmacayı barındırması ve oyunun aynı anda hem windows hem de linuxda çıkması ile oldukça dikkat çekmişti.

Geçen hafta içinde Uplink hayranlarından biri, bu kadar güzel bir oyunun kapalı kodlu olmasına dayanamamış ve MyLink adında bir versionunu çıkartmış. Daha bir haftalık olmasına rağmen birçok özelliğe sahip olan Mylink, Uplinkde olmayan network modunu da içermekte. Perl ve TK ile yazıldığından da hemen her platformda da oynanabiliyor.

Görüşler

0
bahadirkandemir
2001'de gönderilen "Uplink- Hacker Olmanın Dayanılmaz Hafifliği..." haberini daha dün okudum :) Oyunu alıp oynasam mı :))
0
sametc
uplink oynadım ama birşey anlamadım :))))

0
conan
Linki duzeltelim.
http://home.as-netz.de/gblech/klasse10/misc/mylink/mylink.html

:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilen de bilişiyor bilmeyen de !

sundance

Bu sabah Yeni Şafak gazetesinin Bilişim bölümünde TÜBİTAK'a "CD'den çalışan yazılım"la övünmek yakışmaz! başlıklı bir makale okudum.

Açıkcası makaleyi okumanıza bile gerek yok, başlık makalenin yazarının temel derdini ortaya koyuyor. Uludağ ekibinin üstünde çalıştığının bir Live CD olmadığını mı anlatmak lazım, yoksa Live CD'nin bir ekstra olduğunu, LiveCD olan bir sistemi (birçok durumda) sadece dosyaları kopyalamakla bile harddisk üzerine kurabileceğinizi mi, yoksa "Alın işte bu işle uğraşan münafıklar bunlar" modunda bir içeriğin altına ekibin fotoğrafını koymaktaki yaklaşımın yanlışlığını mı? Ben bilemedim.

Ama Pardus hakkında en ufak bir heyecan bile duymadan söyleye söyleye bunu söyleyebilmek ya vicdansızlıktır, ya da birileri yazdıkları yazılar karşılığı barter yapmanın yöntemini bulmuş ;)

Binbir Gece Mesaileri

butch

And the Oscar goes to ...

butch

Altın Örümcek yarışmasından haberdarsınızdır sanırım. Bugün itibariyle http://oylama.altinorumcek.com/ adresinde halk oylaması başladı. Fazlamesai tayfasına tarif gerekmez ama ben yine de yardımcı olmak amacıyla FM'i En iyi içeriğe sahip web sitesi başlığı altında www.fazlamesai.net olarak bulabileceğinizi belirteyim ;)

O R M A N S I Z L A Ş M A !

butch

"Sayın Milletvekilimiz,

Hükümetimiz, Anayasamızda değişiklik yaparak "31.12.1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş" olduğu için orman sayılmayan alanları satarak gelir elde etmeyi düşünmektedir. Söz konusu değişiklik, bozuk orman olarak nitelendirilen ancak ülkemizin yaban hayatı bakımından son derece önemli olan maki ve fundalık gibi alanların elden çıkması için zemin hazırlayacaktır. Böylece, bu dünyadaki varlıklarını sadece ülkemiz topraklarında sürdürebilen birçok bitki ve hayvan türünün son bireyleri için, son yaşam şansı da yok olacaktır...

Metnin devamını görmek ve Atlas Dergisi'nin başlattığı kampanya katılmak için buraya.

3. Nesil Windows Media

elrond

Microsoft, multimedia içeriklerine yeni bir boyut getirdiği yeni Windows Media teknolojisi "Corona" yı duyurdu.
Bu sefer olaya biraz server tarafından bakalım. (DivX' de son kullanıcı tarafından bakmıştık)

Windows 2000 server'da olan "Windows Media Services" daha gelişmiş olarak Windows.NET Server Beta 3 ya da Build 3604'te de mevcut bulunuyor. Beta sürümü için oldukça stabil bile sayılabilir. Tabiki BBC Live Windows.NET üzerine taşınmadı ve onbinlerce bağlantı denenmedi. O yüzden gerçekten stabil mi bilemem.