MSN ve Encarta

0
auselen
MSN Messenger'ınıza encarta@conversagent.com adresini ekleyin. Microsoft usulü bir arkaşınız olsun!
Kendini "Encarta@Instant Answers" olarak tanıtan bu arkadaş epey bir bilgili. "What is the population of Susurluk?", "Where is Göbel?" gibi sorulara ya da matematik denklemlerine doğru cevaplar verebiliyor.

"Call Center"larda çalışanlar yavaştan iş aramaya başlasalar iyi olacak gibi.

Kaynak: http://weblogs.asp.net/israelio/archive/2005/11/23/431391.aspx

Görüşler

0
anonim
Bir ansiklopedinin yapay zeka ile birleştirilerek akıllı uslu cevap verebilecek şekilde geliştirilmesi çok harika bir şey... Ben bu pek bilgili arkadaşa çok bayıldım...
0
anonim
Bu bilgili arkadaş aynı zamanda "What time is it Ankara now?" gibi sorulara ve MSN den karşı tarafa gönderdiğimiz ifadelere de pek ala güzel cevap veriyor..

Bir tek sigara yakmak için arkadaş ateşin var mı deyip, ateş alamıyorsunuz... Zaten sigara içmeyen ben için pek de önemli değil :)
0
anonim
Çok güzel ve farklı bir uygulama olmuş. Tabii ki etkinliği hakkında şu anda birşey söylemiyorum ama ilk intibaa çok iyi.
Zannedersem micro~1'un encarta isimli ansiklopedisi ile çalışıyor. Bu yazılım piratebay'de epeyi bir süre top100 listesinde kalmıştı ve hala da yüksek bir yerlerde.
0
c1982
Ben kendi database'imi oluşturup buna benzer bişi yapmıştım önceden :) İlgilenen olursa aşağıdaki linkten çekebilir. http://www.oguzhan.info/source/MSNRobotu.rar .NET gerektiri bu haberden gaza gelerek biraz geliştirmeyi düşünüyorum :)
0
anonim
Bir de böyle bir haber mevcuttu. #
0
deathline
Peki bu arkadaşa ne zamanlar online oluyor acaba?
0
jfever
surekli online zaten? acaba kullandiginiz istemciden kaynaklanan bir sorun olabilir mi?
0
mrtksn
mrtksn: where i can find some cocain? encarta:let me take you to a map of some cocaine. =>
0
animevils
Bizim Türk milletinde bi yabacı hayranlığı saplantısı (Yabancılar yapmışsa iyidir) var ve bu çok üzücü.

Bu encarta'nın ÇOOOOOK daha gelişmişini bir Türk yazdı ve bir devrim niteliği taşıyan bu Yapay Zeka yazılımının sadece Türkiye'de sesi duyulmadı (maalesef).

Ama Bill Gates gelip de başbakana konuşan (aptal, düşünemeyen) bilgisayarı hediye edince herkes ayakta alkışladı MS'i "bunu da mı yapmışlar" :(

Kendi Compishco'muza destek olalım (hiç olmazsa birbirimizi haberdar edelim). Bilenler, bilmeyenlere anlatsınlar :)

http://www.vsdergi.com/200502/06/03.asp
http://www.compishco.com
http://www.compishco.com/beraber
http://www.alimurat.com
0
auselen
Tüm meziyetlerimin içinde (yabancı hayranlığı saplantım dahil) herşeyin üzerine "first" yazma huyum vardır ki, tek geçerim.

Cine5 te robot çizgi film olayını görmüştüm, pek hoşlanmamıştım ama, şimdi yerli malı olduğunu düşününce hoşuma gitmedi değil.

Yapay zeka olayı ayrı tabi, keşke daha profesyonel bir şekilde ele alınsaydı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Anti-Virus!

Challenger

NTVMSNBC' de yer alan bu habere göre Microsoft, anti-virüs yazılımı geliştiriyor
Daha önce anti-virüs sektörüne gireceğini açıklayan Microsoft, bilgisayarları virüs saldırılarına karşı koruyacak bir program için çalışmaların devam ettiğini teyit etti. Microsoft güvenlik bölümü başkanı Mike Nash, kurumun anti-virüs programı üretme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Nash, piyasaya sürüldüğünde, anti-virüs programının Windows’tan ayrı bir ürün olarak satılacağını belirtti.
Not: Komplo teorileri beynimi sarmış durumda. Virüslere karşı o kadar zayıflığı olan yazılımları üreten bu kadar büyük bir şirketin, o zayıflıkları kasten yapıp yapmadığını düşünüyorum.

Bill Gates´in Spam E-Posta İle Mücadele İçin Önerisi

cayfer

Bill Gates spam ile başa çıkabilmek için bir öneride bulunmuş. Temel olarak e-posta göndermenin bedava olmaması gerektiği fikri üzerine kurulu bu öneride, Gates, e-posta gönderenlerin, bilgisayarlarının işlem gücünün SETI@home projesine benzer bir mantıkla başkaları tarafından kullanılmasına izin vermelerini önermiş.

Ben bu önerinin nasıl olup da B. Gates gibi akıllı bir adamdan geldiğini anlayamadım.

"Acaba başka bir hesabı mı var?" diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Spam hepimizin başının belası ama çözüm için neden böyle uçuk bir fikirle ortaya çıktı acaba? Bir yerlere bilgisayarımın kullanılabileceğine ilişkin kayıt girmemi ve birilerinin bilgisayarımı kullanmasına izin vermemi nasıl bekleyebiliyor?

Hadi diyelim verdim.... Windows işletim sistemi altında bu nasıl olacak? rexec, rsh benzeri bir olanak var da benim mi haberim yok! Yoksa www.microsoft.com'dan bir program indirip yüklememi mi bekliyor? Yoksa insanların e-posta gönderebilmek için WinX işletim sistemlerini örneğin Windows MP'ye upgrade etmeleri mi gerekecek?

Bu işte bir bit yeniği var ama ne?

Slashdot'ın gelmiş geçmiş en kötü haberi!

sundance

Yaz aylarında herkes sıcak kumlardan, serin sulara dalarken, yapacak haber bulamayan bazı geek siteleri ;) Microsoft'a virüs bulaştı; diye haber yapabiliyor.

Slashdot okurlarının bir kısmının gelmiş geçmiş en kötü haber diye nitelediği yazıda "Denizaşırı ülkelere gitmiş bir Microsoft çalışanının, ishal olmuş halde geldiğini ve bu virüsün şirket içinde yayıldığı" anlatılıyor.

"Yeter be kardeşim, Micros~1'la bu kadar da uğraşmayın" diyenlere bu haberlik katılıyor, /.'ı kınıyorum.

Sesle Komut Devri Başlıyor

SHiBuMi

SALT Forum olarak da bilinen Microsoft - Speechworks Int. ortaklığı, kullanıcıların uygulamaları sesle kontrol edebilmelerini sağlayacak sistemin ilk taslağını sundu. Çalışma sona erdiğinde, geliştiriciler XML ya da HTML tabanlı web uygulamalarının içine ses etiketleri koyabilecek, ve bu uygulamalar klavye ya da mouse haricinde sesle de kontrol edilebiliyor olacak.

Microsoft WINE kullanıcılarını üzüyor...

FZ

Microsoft, Ocak ayında korsanlığa karşı başlattığı Genuine Advantage sistemini duyurmuştu. Bu senenin yaz aylarından itibaren Microsoft Downloads sistemini kullanmak isteyen herkes ya bir ActiveX kontrolü ya da kendi başına çalışan bir program aracılığı ile kendini tanıtmak zorunda bırakılacak. WINE geliştiricilerinden Ivan Leo Puoti, söz konusu onaylama aracının doğrudan WINE'ın varlığını kontrol ettiğini ve eğer WINE üzerinde çalışıyorsa genel (generic) bir hata mesajı vererek çalışmayı reddettiğini tespit etti.

Microsoft'un ilk kez WINE kullanımına karşı tedbir almaya çalıştığı ve WINE projesine karşı sessizliğini bozduğu iddiası gündemde.

Kaynak: /.