Microsoft Sybari'yi aldıktan sonra Unix anti-virüs satışlarını durduruyor.

0
larweda
Geçen günlerde anti-virus programları üreticisi Sybari'yi satın alan ve saflarına katan Microsoft, ilk iş olarak kurumun Linux ve Unix sistemler için pazarladığı anti-virus yazılımlarının satışını durdurduğunu açıkladı. ( 1 2 )

Sybari, Kaspersky Labs, Computer Associates, Sophos, Norman gibi birden fazla anti-virüs motoru ile birlikte çalışabilen, ve multi platform (Windows, Unix, Linux, AIX vs.) desteği veren bir anti-virüs yazılımı olan Antigen Suite'i üretiyor ve pazarlıyordu.

< flame > Microsoft, ürünleri iyi olduğu için mi Sybari'yi almıştır, Unix pazarına anti-virus dağıtan bir firmayı pazardan çekmek için mi? :) < /flame >

Görüşler

0
Challenger
Görünen köy kılavuz istemez. :-)
0
slowhand
ne bekleniyorduki adamlar biz tek olucaz bu pastayı yedirmeyiz diyorlar çok şaşırmadım
0
tongucyumruk
Daha önce Clam Antivirüs ve Amavisd-new'e sadece kaliteli, özgür birer antivirüs alternatifi gözüyle bakıyordum fakat Microsoft bu şeklide hareket etmeye devam ederse bu yazılımların önemi katlanarak artacak ve neden hala GPL'e ihtiyacımız olduğu bir kere daha ortaya çıkacak gibi görünüyor.
0
vst
Hak veriyorum ve bu tarz gelismelerin "Ozgur Dunya" uzerindeki sonuclarina yonelik organizasyon teorisi baglaminda akademik arastirma yapmayi oneriyorum :)
0
yilmaz
bu yazılımlara biz özgür yazılım yerine beleş yazılım gözüyle bakarsak ortada açlıktan kırılan özgür programcılar kalır. onlarda doğal olarak ne var ne yok satarlar. parasız iş yapılmaz.
0
alivardar
RAV ida microsoft almamismiydi? yoksa baska bir firma miydi qmail ile cok guzel calisan bir antivirus idi onu hatirliyorum.
0
dp
M$ almıştı. Uzun vadede sunucu pazarında (en azından bazı konularda, hani elinin erişebildiği yerlerde) tekel olmaya çalışıyorlar, ama bu riskli hareket ne sonuç getirir hiç belli olmaz. istemciler M$ olmayınca antivirus yazılımı değerini yitiriyor...
0
deathline
Microsoft düşmanın dostu olan firmayı satın aldı bu sayede, düşmanımın düşmanı dostumdur ilkesini çevirdi olayı
0
zekeriya_akyildiz
firmanın -tüm antivirus firmalarının aynı zamanda- ortya çıkardığı ürün zaten hep mic~1 için yazılmış olan virusleri bulup temizliyordu hemde işini iyi yapıyordu. benim bildiğim Linux/Unix için 56 adet virus var mic~1 içinse enson 115.000 civarı idi. Yani viruslerin bulunmasını istemiyor galiba.
0
Challenger
Hayır. Virüslerin bulunması için Unix kullanılmasını istemiyor ya da Unix kurulu sistemlerde virüs taraması yapılamasın istiyor.
0
zentoo
Hayır - Unix içinde virus yazılmasını istiyor! En iyi virusleri kimler yazıyor-yazdırıyor? Ben bilmiyorumda?
0
zekeriya_akyildiz
Yazılsa ne olacakki? 30dk ile 1 gün içinde hemen açığı kapatan pacth yayınlanır ;)
0
yilmaz
patch olayı onemli 1.20 gb lık windows 2.70 gb oldu
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft´tan Özgün Bir Fikir: Popup Engelleme!

bahadirkandemir

Web sayfaları arasında dolaşırken, “IE in Windows XP SP2” başlığını görünce, Internet Exploder’daki yeniliklerin ne olduğunu merak ettim ve Internet Explorer Weblog sayfasına adım attım...

Firefox, Opera, Netscape’de sorunsuz görüntülenen W3C standartlarına uygun XHTML+CSS sayfaları, Internet Explorer’da olması gerektiği gibi görünmüyordu, belki bir ilerleme vardır diye düşünerek okumaya başladım. Umduğumu bulamadım, ancak Microsoft’un çok orjinal bir fikir üreterek, Internet Explorer için bir Popup Blocker yazdığını okuyunca gülmekten yerlere yattım :)
User Experience Changes
We give users more control over their browsing experience in a few ways. First, we block most things from coming up without some user action; for instance, pages can no longer automatically start a download unless the user clicks a link or accepts the download via our new Information Bar UI. We also came up with a very original idea – popup blocking. J Sites can now no longer open windows except when the user clicks a link or button to initiate it. Similarly, sites cannot change your home page without a user click as well.

Windows 2000`de güvenlik açığı

sametc

Microsoft, Windows 2000 işletim sisteminde, hacker'ların bilgisayar sistemlerine girmesine fırsat veren yeni bir güvenlik açığı tespit edildiğini açıklayarak kullanıcıları uyardı. Problemin Windows 2000'i kullanan Amerikan ordusunun bir server'ına yapılan saldırı sonucunda ortaya çıktığı bildirildi.
BBC ve çeşitli internet sitelerinde yayınlanan habere göre, Microsoft problemi "çok ciddi" olarak değerlendirdi ve kullanıcıların Microsoft'un web sitesinden uygun yamayı indirmelerini önerdi.
WWW protokolünü destekleyen işletim sistemindeki açığı kullanan kötü niyetli kişilerin server'ın yönetimini ele geçirebileceği belirtildi. Windows 2000 ile çalışan ve Amerikan ordusunun da kullandığı, farklı kişilerin uzaktan server'a erişimini sağlayan WebDAV programında soruna neden olan açığın hacker'lara davetiye çıkardığına dikkat çekildi.
microsoft=www.microsoft.com/security/security_bulletins/ms03-007.asp
kaynak=www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~12@nvid~244227,00.asp

Linux`un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden

cayfer

Microsoft'a Yanıtlar

Bugün linux@linux.org.tr listesine Sn. Noyan Selçuk Hancıoğlu'ndan bir mesaj geldi. Mesaj, liste üyelerini Microsoft gözüyle Linux'un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden başlıklı bir yazının varlığından haberdar ediyordu. Yazının İngilizce orijinalini de burada bulabilirsiniz.

Yazıyı sabırla okudum. Aslında yazıda verilen örnekler genellikle POS ("Point of Sale Equipment; Perakende ve konaklama sektöründe kullanılan gelişmiş yazar kasalar) sistemleriyle ilgiliyse de, yazıyı kaleme alanın genel olarak Windows/LINUX işletme maliyeti karşılaştırması yapmasına dayanarak ben de bu yanıt yazısını yazma gereğini hissettim.

Acaba Micros~1 UNIX'ten vazgeçmeseydi....

cayfer

... bugün bilişim dünyası nasıl olurdu?

Bilmem başka hatırlayanlar olacak mı ama 1980'li yıllarda ben MS-XENIX kullanmıştım. Evet... MS-XENIX. Şaka değil!

Hiç de fena değildi açıkçası. COBOL derleyicisi bile vardı.

Smartphone, Hacker´lara Yaramış

anonim

Microsoft, hacker’ların Smartphone kullanımını araştırıyor Microsoft ve Orange UK ortak bir çalışma ile hacker’ların, Microsoft’un Smartphone 2002 işletim sistemini kullanan cep telefonlarına, zararlı yazılımlar gönderilmesini araştırıyor. Smartphone, pazarda Microsoft’un ileri düzey telefonlar için hazırladığı işletim sistemini kullanan tek kablosuz cihaz konumunda. ZDnet’in haberine göre, benzeri bir durumla karşılaşan bir mağdurun "çoğu Smartphone kullanıcısının saldırıdan etkilenip etkilenmediklerini büyük olasılıkla anlamayacaklar" dediği belirtiliyor. Microsoft yetkililerinden gelen açıklamaya göre yazılımlarının güvenlik açıklarını denetleyen Microsoft Security Response Center, sorunu doğrudan araştırmaya başladı bile. Bütün bu olanlara karşın henüz zarar gören bir telefon haberi de alınmadı.

Kaynak: www.itb.com.tr