Jordan Mechner Günlükleri

0
parsifal
Bu çekimi izledikten sonra aklınıza ilk gelen şey nedir? Benim aklıma Prince of Persia'dan başka bir şey gelmedi. Oyunun yaratıcısı Jordan Mechner 23 yıllık geçikmeylede olsa günlüklerini yayınlamaya başladı. 3 yılını Apple II başında geçirerek efsane oyunun nasıl ortaya çıktığını, Karateka'nın hikayesini ve sahne arkasında gelişen olayları takip etmek heyecan verici...

Görüşler

0
FZ
Beni benden aldı. Ellerin ve zihnin dert görmesin ;-)
0
ZZombie
Aslında tam olarak 23 yıllık bir geçikme de diyemeyiz.
Hafızam beni yanıltıyor olabilir, aklımda kalanı ile ileteyim.

Bundan yıllar önce, Prince Of Percia'nin 3D si çıktığında yanılmıyorsam "BOX SET" tarzı bir ürün çıkarıldı. içerisinde yeni oyunu ve nostalji olsun diyerekten eski oyunu da barındırıyordu. Bu ürünün bonus kımında da PrinceOfPercia'nın doğuşunu anlatan bir video roportaj vardı.

içerisinde de bu görüntüler ve daha pek çok bilgilendirme vardı.
Hatta tekrar düşünüyorum da, acaba bu materyalleri o setin içerisinde mi izledim, yoksa bu setin çıkması sebebi ile yabancı bir TV kanalındaki röpörtajmıydı tam emin olamadım. :)

Tek hatırladığım bu çalışmaları görünce "Vay be, adamlar uğraşmış." dememdi.

Yaşlılık işte. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Abandonware

SHiBuMi

80-90'ların bilgisayar kültüründen gelen hemen herkesin ilgisini çekecek bir site: www.theunderdogs.org. Sitede 80'li yılların başından 90'ların sonlarına kadar bir sürü oyun ve manualleri bulunuyor. Net üzerinde şimdiye kadar bundan daha geniş bir Abandonware PC oyun arşivine rastlamadım, eski oyun fanatikleri mutlaka gözatsınlar. Bana enteresan gelen başka bir olay daha var, bu oyunları W98 altında çalıştırırken zorluk çekiyordum ancak W2k hemen hepsini çalıştırabiliyor, aklınızda bulunsun.

Duke Nukem Forever sessiz sedasız çıkmış!!!

sundance

Biz yıllardır yolunu gözleyelim, ne zaman çıktı ne zaman çıkacak diye meraktan telef olalım, teknoloji previewları hevesle indirelim, sonra tutsunlar DNF`i sessiz sedasız çıkartsınlar. Olacak iş değil!!!

Zaten olmamış da, Croteam yılan hikayesine dönen DNF`den sıkılıp mükemmel bir FPS yapmış. Şu kadarını söyleyeyim, Quake`i bitirmiş birisi olarak, Serious Sam için `insanların ruh sağlığını etkileyebilir bu yüzden yasaklanmalı` deseler itiraz etmezdim... (Mambo'yu kaybettik mesela :))

Oyun geliştirici takımı kuruluyor

anonim

TÜBİTAK destekli geniş kapsamlı bir projenin alt projelerinden biri olan oyun projesi için C++ ve OpenGL bilgisi olan oyun yazılımı tecrübesi olan, uygulama geliştiriciler, 3D modelciler ve tasarımcılar aramaktayız.

İlgilenen arkadaşlar volkan at matriksdata nokta com adresine özgeçmiş belgelerini yollayabilirler.

Quake 3 Arena'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

melitical

Quake 3 Arena oyununun kaynak kodları yayınlandı. Zip dosyası olarak 5.46MB büyüklüğünde olan kodları indirmek için:www.fileshack.com

Oyunlar ve Yapay Zeka

redogre

Ufak bir oyun programlamak için etrafta dolaşırken GameAI adlı bir siteye rastgeldim. Çok derli toplu bir site olmamasına rağmen oyunlar ve yapay zeka ile ilgili bir çok ilginç bilgi ve link içeriyor.

Özellikle You Know Your Game Is In Trouble When adlı bölüm gerçekten gülmekten kırılarak okunacak bir bölüm.