Hong Kong'da 100 Mb/s Internet Bağlantı Bedeli: 35$

0
anonim
HKBN.net HongKong'da ev kullanıcılarına 100 Mbit/s hızında internet bağlantısına ikinci çeyrekte başlayacağını okurken biraz tuhaf hissetmeme rağmen soğukkanlı olmanın verdiği rahatlıkla ayakta kalabilirken bu servisi sadece $35 verdiğini görünce bayılmışım... ayıldığımda birileriyle paylaşma gereği duydum. Web sitesinin teyidini ocworkbench.com da gördüğüm haberle aldım ki sitede bir de singapurdaki bağlantıdan bahsediliyor. 6.5Mbit/s ayda $48 ki pahalı olduğundan yakınılmış.
HKBN Net 100Mbit bağlantıyı ülke içi olarak veriyor, yurt dışı bağlantısı sadece 20Mbit. Simetrik yapıda evden eve 1Gbit lik bağlantı da çekebiliyormuş. Fiber kablo çekmenin masrafının bu kadar düştüğünü bilmiyordum.

Sizce Türkiye'de "hangi vakitlerde" buna yakın hızlara erişiriz?

Görüşler

0
Ragnor
2114 diyecektim ama bilgisayar teknolojisi çok hızlı gelişiyor. 2036 sanırım uygun olur.
0
bm
Sizce Türkiye'de "hangi vakitlerde" buna yakın hızlara erişiriz?


Boyle teknolojilerin ciktigini duyanlarin derhal bunu Turkiye icin yapmayi dusunmeye basladiklari ve hesabi tutturup yapmaya kalkarlarsa devletin onlara engel olmadigi zaman. (Bir beyin jimnastigi yapin bence, paraniz oldugunu dusunun ve bunu Turkiye'ye getirmeye kalkasaniz Telekomundan TK'sina, TSE'sinden, gumrugune kadar size ne yapiyorlar bir liste edin. Su anda bu memelekette bu tip is yapmaya kalkana bu fenaliklari yapanlari beslemeyi bir kedara birakin onunlerine ceket ilikleyip 'arz ederim efenim' demek safhasindayiz daha -- hesap sorarken bile.)
0
hardheart
fikirlere aynen katiliyorum. Baska söze ne hacet:)
0
crematorium
Sürekli ayari kacmis bir sekilde kablosu kopan ADSL hizmeti ile cebellesigimiz bir ortamda bu hayal bile edilemez sanirim! :/
0
demolish
"Sizce Türkiye'de "hangi vakitlerde" buna yakın hızlara erişiriz?"

ülkeye yabancı sermaye niye gelmiyor yerine yerlisi niye kaçıyor diye sorulduğu zaman.

yoksa bu "yabancı sermaye niye gelmiyor" sorusunun altında "yerliyi yeterince söğüşledik aklıllandılar, birazda yabancıları yontalım" diye düşünen bir zihniyetmi var?

0
FZ
2010
0
Geryon
Sizce Türkiye'de "hangi vakitlerde" buna yakın hızlara erişiriz?"

Yeniliğin çıktığı yıl + 100 denkleimi ile erişebiliriz (!)
tabii o zamana kadar dünya şavaşı falan çıkar...
+150 olabilir ?
0
sametc
Bazıları 2150 dediler acayip şekilde abarttılar.. yani kendilerine ve turkiyeye karşı acayip bir umutsuzluk.

bence 2008 de bu baglantıyı kullanabiliriz derim.

acaba turk telekom ozelleştirilince olabilirmi ? ama yabancılara gitmesinde koç+sabancı gircekmiş uygun gorurlerse acaba bunlar duzeltebilirmi ???
ve tabii bunların fiyat politikaları ne olur merak ediyorum.

0
bm
Bu ihtimalleri bilmiyorum. Koc olursa 512 kbit yapip adina Guvercin servisi deyip, digerlerini yasaklattirmak icin de lobi yapar gibime geliyor (gumruk birligi lobiciligini hatirlayin).

Baska ihtimal soyleyeyim: Telekom parcalanarak ozellesir ve lisans icazet ihsan vs. engeller olmadan telli ve telsiz (WiFi vs, + mesela FO kullanmayan lazerli cihazlarla) ISPlik serbestlesirse rakamlar tuttugu dakika bu tip servisler TR'de de olur. Bunlar hakikaten cok zor isler degil, olmuyorsa kendi kendimize engel olma aliskanligimizdan dolayi olmuyor.


0
sleytr
15 yıl sonrada Guvercin SLX çıkar artık.
0
irresistible
Devlet yoneticilerinin ve isadamlarimizin internet hizmetinden az harcamayla cok kar hevesinden vaz gectiklerinde..
0
resilence
değişik yorumlar var, çoğuna katılıyorum. Telekom özelleştirilmeden galiba bir hareket olmayacak, zihniyet değişmeyecek. önümüzdeki 3-5 yılda -bu kadar olmasa da- fiyatlarda düşüş hızlarda artış olacaktır. 100Mbit'i duyunca insanın HK'a gidesi geliyor o ayrı :)
0
elrond
Aslında bu tip bağlantılar çokta faydalı değil. Şöyle örnek vereyim Almanya da tatilde olduğum bir dönemde 4 Mbit olduğunu tahmin ettiğim bir bir bağlantıda DCC ile bir IRC kanalından aynı anda 3 adet film indirmeye başladım 4-5 saatte gelmişti yanlış hatırlamıyorsam ama gel gör ki makina I/O su kaldıramadı bu hızı, bende bu süre boyunca sadece downloadun bitmesini beklemek zorunda kaldım multitask hak getire :-)) (makinanın Notebook olması ve protokulun DCC olmasının bunda etkisi var tabi ama ben notebook kullanıcısı olduğum için bu hızlar için notebookların biraz daha gelişmesi gerektiğini düşünüyorum yoksa TT hemen getirir :-P )
0
o_ozardic
o kadar ucuza 100Mbit bağlantı o kadar iyi bişey olsaydı, devletimiz çoktan getirirdi :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Zoho Görücüye Çıktı

Titus

Microsoft ile Google çekişip duruyor. Biri IM yazılımı geliştiriyor, diğeri hemen karşı atağa geçip cevabı yapıştırıyor. Biri e-posta servisi açıyor, diğeri ise hemen daha teferruatlısını sunuyor. Belki bu çekişme son kullanıcı olan bizlere yarıyor olabilir ama bu sefer bu çekişme başka birilerine de yaradı. Zoho bu ikilinin çekişmelerinin arasından sıyrılıp görücüye çıktı. Tam donanımlı özellikleri ile Goolge ve Microsoft'a kafa tutacakmış gibi duruyor.

Gezegenler arası Internet!

sundance

Geçen hafta katıldığım bir sunumda, bir uzman Gezegenler arası Internet projesinden söz etti.

Güvenlik ile ilgili bir sunumdu ama benim aklımda nerdeyse sadece bu proje kaldı. Mars'a insanlı uçuş sırasında bile astronotların Internet'i kullanabilmelerini amaçlayan bu proje, aradaki önemli mesafe farkı nedeniyle, protokoller üzerinde bazı değişiklikler gerekiyor (iletişimin yaklaşık yirmi dakikada bir olması gibi sebeplerle).

İlginç bir fikre ilginç çözümler.

Türk Projeleri İnternet Gündeminde

anonim

İnternette ülkemiz adına güzel gelişmeler yaşanıyor.San Francisco'da Web 2.0 Expo'nun gerçekleştirildiği şu günlerde başında Türklerin bulunduğu güzel projelerle internet gündemindeyiz.

Türkiye'de 5 Milyon Internet Kullanıcısı: 2 Yılda %999 Artış

FZ

NTV'deki habere bakılacak olursa Dünya Bankası verilerine göre, Türkiye’de internet kullanıcılarının sayısı 3 yılda yaklaşık 9 kat arttı. Dünyada ise internet kullanıcı sayısı 183 milyondan 683 milyon kişiye çıktı. Dünya internet kullanıcı sayısındaki artış Türkiye’nin hayli altında kalarak yüzde 240 oldu. Ancak, bu rekor artışa rağmen, Türkiye’deki nüfusun halen sadece yüzde 7’si internet kullanıcısı.

Bilgisayar sahipliği açısından son yıllarda kaydettiği artışa karşın Türkiye, gelişmiş ülkelerine gerisinde seyrediyor. Dünya ortalamasında her bin kişiye 101 kişisel bilgisayar düşerken, bu rakam Türkiye’de 45 adette kalıyor.

Uzmanlar erişim ücretlerinin yüksekliğini internetin yaygınlaşmasının önündeki en önemli engel olarak görüyorlar. İskandinavya ve ABD başta olmak üzere Batı ülkelerinde internet erişimi için özel sektör şirketleri serbest rekabet halindeler. Kullanıcıları cezbetmek için şirketler, sürekli fiyat indirimi ve paket programlar sunan kampanyalar yapıyorlar. Şirketler arasındaki rekabet fiyatları düşürüken, internet kullanıcısı sayısı da artıyor.

Kaynak: http://www.ntv.com.tr/news/283591.asp?cp1=1

O’Reilly Web 2.0 lafını tescillemiş!

meddah

Web 2.0 hakkında konuşma düzenleyen bir şirkete O'Reilly'nin New York'daki avukatları tarafından bir tehdit mektubu gönderildi. Amaçları kendi izinleri olmadan Web 2.0 ismi altında hiçbir organizasyon yapılmamasi. Organizasyon da çok büyük değil! Katılım en fazla 100 kişi oluyor. Yani uluslararası bir organizasyondan bahsetmiyoruz.

Gönderilen mektubu bu adresten görebilirsiniz