Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi Başladı

0
FZ
Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersi hazırladı.

IBM tarafından global olarak verilen Fakülte Ödülü'ne layık görülen bu eşsiz uzaktan eğitim projesinden faydalanmak isteyen öğrencilerin tek yapması gereken http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn/ adresindeki uzaktan eğitim sunucusuna bağlanıp Bilgisayar Kulüpleri bağlantısına tıklayıp sonra da Yeni Hesap Oluştur düğmesine basmak.
Bedelsiz olarak açılacak bu hesap ile giriş yapacak olan öğrenciler, Bilgi Üniversitesi 1. sınıfında anlatılan dersin bir benzeri ile karşılaşacaklar. Videolar ve zengin içerikli belgeler ile adım adım ders anlatımları, örnek sorular, forum tartışmaları ve hocaların yönlendirmeleri ile konuları öğrenecek olan öğrenciler "yaparak öğrenme" modeline göre eğlenceli bir şekilde çalışmış olacaklar.

Bu sayede ortaokul ve lise öğrencilerine problem analizi, problem çözüm teknikleri ve bilgisayar programcılığını içeren deneysel, müfredat dışı bir eğitim desteği sağlanması planlanmıştır. Eğitimin sadece bilgisayar alanında değil, aynı zamanda öğrencilerin temel okul müfredatında bulunan derslerindeki başarılarına da etki etmesi umulmaktadır.

Görüşler

0
Tarık
Çok güzel bir düşünce ve çalışma. Tebrik ederim.
0
gurkanoluc
Gerçekten güzel bir düşünce. Merak ettiğim bi'şey var. İlerliyen zamanlarda daha ileri seviye konulardada bu şekilde eğitim metryelleri olacak mı?
0
fkoksal
Evet olacak. Şu anda projenin ilk haftasındayız. Adım adım ilerlemek ve lise öğrencilerininin motivasyonlarını kırmamak adına çalışma sorularını çok dikkatli bir şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Lise öğrencileri için tasarlanan eğitim 10 haftalık planlandı. Daha sonra ne şekilde devam edeceğimize ilerleyen haftalarda karar vereceğiz.
0
anonim
Çok harika bir düşünce, 1 inci dersin videosunu bile izledim..
DrScheme üzerinde çok güzel fonksiyon üretiliyormuş :)
0
FZ
http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn isimli URL'deki Kleene göndermesi başlı başına bir güzellik olmuş (bunu fark edebilecek öğrencilerin yetişmesine önayak olmasını ümit ederim bu programın).
0
stefani
Çok harika. Programlama öğrenmek isteyen kardeşime tavsiye edeceğim bir olay. İzninizle bloguma alıyorum bunu. Sevgiler
0
nyx
Gerçekten iyi bir uygulama.Benim gibi Common Lisp/Scheme Öğrenmek İsteye Öğrenciler için harika bir kaynak ve ortam(okul ortamı anlamında).
0
FZ
Umarız bu sistemden arkadaşlarınız da faydalanır.
0
nyx
Benim okulumda sadece iki-üç öğrenci bu derse katılmak isteyebilir.Onları ikna etmeye çalışacağım.Umarım ikna olurlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Sistem ve Ağ Yöneticileri Bir Araya Geliyor

Luniz

Türkiye'de ki tüm sistem ve ağ yöneticilerini bir araya toplamayı hedefleyen sosyal bir topluluk oluşturuldu.

TBase Administrative Pit Stop adı altında oluşturulan site ile bir araya gelmeyi hedefleyen grup, birlikte sosyal etkinlikler gerçekleştirmek, toplantılar düzenlemek, eğlencelere katılmak vs. gibi etkinlikler ile bir araya gelmeyi amaçlıyor.

MySQL'in Orijinal Geliştiricisi Sun'dan Ayrıldı

anonim

Michael Widenius, Sun Microsystems'deki işinden ayrıldı. Michael Widenius blog'unda kendi firmasını kuracağını yazdı.

Kaynak: cnet.com

Acaba bir bilgisayar simülasyonunda mı yaşıyoruz?

Blixa_Bargeld

Yale Üniversitesi felsefe bölümünden Nick Bostrom'un makalesine göre Matrix gerçek olabilir!
Bostrom'a göre yaşadığımız hayatın insan-sonrası bazı varlıklar tarafından yaratılmış bir bilgisayar programı olma olasılığı var.
Eğer böyle bir programın içindeysek nasıl davranmalı?
Robin Hanson'un makalesi ise bir simülasyonun içinde nasıl davranmamız gerektiğini tartışıyor...
hepsi burada http://www.simulation-argument.com/

Microsoft`a karşı kutsal ittifak!

elrond

20-21 Kasım`da Nokia Mobile Internet Conferance Barcelona`da yapıldı. Konferansta çok önemli duyurular yapıldı. Bildiğimiz gibi Microsoft, CE tabanlı Stinger konsepti ile mobil telefon pazarına el atmaya heves etmişti. Haliyle bu pazarın lideri ve devi buna bir cevap verecekti. Cevap biraz sert oldu.

Osliving.com - Açık Kaynak Yazılım Arşivi

parsifal

Henüz dokuz gün önce kurulmuş olmasına rağmen itinalı bir çalışmanın ürünü olduğu belli olan Open Source Living adlı sitede, birçok açık kaynak, kaliteli ve bedava yazılım tanıtımını bulabilirsiniz.

Özellikle windows işletim sistemi kullanıyor olup açık kaynağın tadına bakmak isteyen bilgisayar kullanıcıları için güzel bir arşiv. Zira hala pekçok kullanıcı açık kaynağın sadece GNU/Linux sistemlerine özgü olduğunu sanıyor.