Hangi Linux Sertifikası?

0
anonim
CertMag.com dergisinde yayımlanan bu yazı bilinen GNU/Linux sertifikalarını genel olarak inceliyor ve karar vermenizde yardımcı oluyor.

Yazıda çok bilinen RHCE, LPI, CompTIA sertifikalarının yanı sıra HP, IBM , Novell gibi firmaların kendi ürünlerine yönelik sertifikalandırma süreçleride anlatılıyor.

Görüşler

0
Soulblighter
Ben LPI sertifikası almayı düşünüyorum. Şu an elimde HungryMinds'ın LPIC 1 kitabı var onu okuyorum. LPI sertifikası istememin sebebi IBM, SGI, SuSE, Turbolinux gibi firmaların bunun arkasında olması. Ayrıca Debian tabanlı anlatım da var.
0
ErtugrulErata
LPI sertificası almak için LPI nin sayfasını cok sıklıkla ziyaret ediyorum. Ancak açıklayıcı bilgi bulamadım nerede sınav olunur,hangi kaynakları incelemeli. IBM/developperworks taki tüm konuları okumaya çalışıyorum bir de sınavın nasıl yapıldığın anlasam.
0
Nightwalker
Zamanında IBM "LPI in a Nutshell" kitabını ücretsiz olarak dağıtıyordu. Orası iyi bir başlangıç olur. Ayrıca o kitaptan sonra LPI sitesinden güncellenmiş konulara bakıp eksiklerini kapatabilirsin.

Yalnız (Ben sınava girmedim) LPI sitesinden anladığım kadarıyla biraz tecrübe istiyor bu iş. Çünkü komutların parametreleri gibi ezberlenemeyecek ancak kullandıkça öğrenilecek tipde bilgileride soruyorlar.

Sınav bilgisayar ortamında yapılıyor. Bildiğim kadarı ile çoktan seçmeli (Yani simulasyon vs. yok).

Bunun dışında zaten bu konu ile ilgili pek çok forum mevcut (çoğu ingilizce ama bir iki tane türkçe forum da olacaktı).

Kolay Gelsin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Desktop GNU/Linux Mümkün!

mrtksn

Sıradan bir Desktop PC kullanıcısının hiç bir GNU/Linux dağıtımını kullanamayacağını düşünüyordum, ama bu önyargım kırıldı.

Oda arkadaşımın PC'sinin sabit diski 2 ay kadar önce soru çıkarmaya başladı,bazen tepki vermez oldu ve windowsu boot edemez hale geldi; Bunun üzerine günü kurtarmak için arkadaşıma Knoppix 4.0 Live CD yi önerdim, ilk başta dalga geçti...

Gömülü Sistemler için bir Linux Dağıtımı Geliştirme Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 27 Mayıs 2004 Perşembe günü İstanbul'da bir seminer düzenliyor. IBM İstanbul Linux Merkezi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, özel amaçlar için geliştirilen gömülü sistemler üzerinde çalışacak bir Linux dağıtımının nasıl geliştirileceği, tasarım prensipleri ve dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde durulacaktır. Ayrıca seminer, gömülü sistemler haricinde kişisel bilgisayarında kendi özel Linux dağıtımını geliştirmek isteyenler için de faydalı olacaktır.

Knoppixe Kardeş Geldi...

anonim

Hepimizin tanıyıp sevdiği Knoppix'e nihayet bir kardes geldi... Üstelik bu kardeş abisinden daha yetenekli ve daha eğlenceli görünüyor.
http://morphix.sourceforge.net adresinden pre-made 4 tane ISO'su indirilebilen(Morphix Game, Morphix HeavyGUI, Morphix KDE, Morphix LightGUI) bu cd den calisan penguencik, gerek linuxla yeni tanışmak isteyen kullanıcılar için gerekse "du bakalim tux hakikatten uçabiliyor mu?" diye merak eden kullanicilar icin eğlenceli bir deneyim olacacaktir..
ufak bir not; Morphix Game (550MB) Quake 3 Arena, Unreal Tournament 2 ve Nvidia driverlari ile birlikte geliyor... e ne duruyorsunuz :P daha fazla bilgi ve dowload linkleri için http://morphix.sourceforge.net adresine uğramayı ihmal etmeyin

Linux`a IDE-CDWriter Kuruyoruz!!!

sundance

Eğer Kablonet veya DSL`iniz varsa, hiçbir zaman yeteri kadar harddiskiniz olamaz :) Bu düşünceden yola çıkarak bugün gidip kendime bir CD-Writer aldım. Yaklaşık birbuçuk yıldır gururla kullandığım Linux sistemime bu CD-Writerı tanıtabilmek için sekiz saat kadar uğraştıktan sonra başarılı oldum.

\r\r \r\r Sizlerin en azından uğraşmamanız için, Fazlamesai ürünlerine bir yenisini daha ekleyelim dedim ve bu sancılı süreci mümkün olduğu kadar pratikleştirdim. İyi cd basmalar (en iyi p2p MLDonkey, işte o kadar ;)