Google OpenOffice.org'a da El Atıyor!

0
innaw
Ekim başında Google'ın online tablolama ve metin işleme işi için Sun ve OpenOffice ile anlaşma yaptığı açıklanmıştı. Yeni gelişmelere hazır olun çünkü Google, OpenOffice.org'u daha da iyileştirmek için programcılar arıyor!

Google'da açık kaynak yazılımlardan sorumlu Chris DiBona, "Biz de Google'da güzel açık kaynak yazılımlar kullanıyoruz ve açık kaynağı rekabet edebilir seviyede tutmak istiyoruz" dedi.

Kaynak

Görüşler

0
yilmaz
google en azından temel ofis işlerini webden yapabilmek için boyle bir işe girişmiş olabilir. ozellikle bu ajax vs.. ile belli mi olur artık datalarımızı webde tutup istediğimiz yerden işlermizi yapacağız.
0
FZ
"Datalar" demesek, "veriler" desek. "Data", "datum"un çoğulu.
0
bm
Ya bu isler ne komik? Ben veri dedigim zaman 'butun veriyi sunucuda tutmaliyiz' filan gibi cumleler kurdugumu farkediyorum bazen. 'Verileri sunucuda ...' olacak degil mi? Herhalde bu da data'dan geri tercume. Bu veri nereden turetilmis? Vermekten mi?
0
FZ
"Bütün veriyi" lafı bana çok saçma gelmiyor, ne bileyim "bütün bilgiyi" ile "bütün bilgileri" sözlerinin aynı gelmesi gibi. "Veri" sözcüğü nereden gelmiş bilmiyorum, "verili" lafından mı ama tabii "given" sözcüğü diye düşününce garip oluyor. Latince mi "datum" lafı, o demek tam olarak Latince onu da bilmiyorum...
0
bm
Tabii OED de acik degil. Ama wikipedia biliyor bunu: http://en.wikipedia.org/wiki/Data
0
sefalet
Türkçe'de bir şeyin çoğulunu belirtmek için ek kullanılır.Veri dediğimiz zaman tekil nesne anlaşılır."Veriler" dediğiniz gibi kullanılmalı.Datum latince bir sözcük.Halbuki kullandığınız biçim yanlış değildir Türkçe kurallarına göre.Ama yabancı dilden aynen alma durumu olduğu için bizde genel uygulama olarak, gelen sözcük çoğul anlamı taşıyor ise sizin kendi dilinizin kurallarını uygulamada ve kullanırken ler-lar çoğul eki getirmeniz doğru olmasına rağmen yanlış hale geliyor.

http://www.site.uottawa.ca/~oren/pubs/2005/T02-02-BOTO.pdf

güzel bir makale.

http://www.byegm.gov.tr/seminerler/mardin_viii/mardin_15.htm

Bu da yanlışın yanlış doğurmasına örnek.
0
ttk
Merhaba
Blog yazmak için kullanılan editör oldukça marifetli (bana göre :), aslında belki o kadar da değildir ama), dediğiniz gibi yollarla daha da marifetlisini yaparlarsa epey iş görebilir.
0
sametc
yanlış hatırlamıyorsam fazlamesai ekibinin karakutu gibi birşeyi vardı :P ama neydi tam hatırlamıyorum.... sanırım ofisle ilgili birşeydi...
0
Soul Reaver
Google çok büyük olacak günün birinde çook işte buraya yazıyorum. Olunca soul reaver yazmıştı dersiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google OS olabilir mi?

TiberiusKirk

osnews.com'da yer alan makaleye göre, Google ve Microsoft arasında başlayan arama motoru rekabeti dramatik biçimde vites büyütüyor...

Acaba Google OS diye bir şey olabilir mi? Google hedef büyütüp insanlara çok daha geniş ve güçlü bir kullanım şekli sunabilir mi? Halihazırda elinde en güçlü arama mekanizmalarından biri mevcut, haber servisleri, her yerden erişilebilir ve çok kolay kullanılabilir bir e-posta... Her kullanıcısına 1 GB alan yerine 10 GB alan verdiğini, dosya izin ve paylaşım mekanizmasını kurduğunu, hızlı bir Internet bağlantınız olduğunu düşünün. Nereye giderseniz gidin, hangi bilgisayarı kullanırsanız veriniz erişilebilir durumda. Yeni bir işletim sistemi ya da yeni bir uygulama süiti ya da belki yepyeni kavramlar...

Google Dünya Linux'da

embryo_cs

Uzun zamandır Google'ın "Dünya"'sına Mac OS X veya ms~ ile bakmak zorunda kalanlar artık kendi linux masaüstlerinde Google'ın Beta (Version 4) "Dünya"'sını görebilecekler.

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...

Google appliance var mı isteyen?

sundance

Meşhur donanım sitelerinden AnandTech, bir müddettir beklediği Google Search Appliance'a sonunda kavuştu.

Google'ın nasıl bu dünyanın dışından tasarımlar yaptığını veya kolay kullanım/problem giderme için düşündüğü detayları görmek, ya da sitesinde bu sistemi kullanmak isteyenlere şiddetle öneririm.

Symantec Mail Security Appliance'ın kurulum için klavye, monitör ve (burası önemli) belli bir marka USB CD-Rom istediğini düşünürsek, gerçek bir appliance nasıl olur görmek onlar için de iyi olabilir ;)

Google'ın Retriever'ı kullanıcıların peşinde (mi)!

anonim

Google ın yeni oyuncağı GoogleDesktop işyeri yada internet kafe gibi paylaşımlı bir ortamda interneti e-mail, anlık mesajlaşma ve bankacılık gibi işlemler için kullananlar için dikkat edilmesi gereken bir risk olarak öne çıkmaya başladı.