Goobuntu : Google işletim sistemi geliyor!

0
darkhunter
Dün, The Register ve /. a düşen haberlere göre Google'ın işletim sistemi göründü!

Konuşulanlar henüz spekülasyon değerinde olsa da genel olarak, Google'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu, Google Pack'i Ubuntu'ya uyarlaması beklentisi söz konusu (özellikle bu yazılımların Google tarafından geliştirilenleri)...

Tabii en önemlisi, Google'ın Ubuntu temelli bir dağıtım ile Özgür Yazılım ekosistemine yapacağı katkı...

Görüşler

0
turkix
google olayı dün yalanladı: http://arstechnica.com/news.ars/post/20060131-6087.html adından uydurma olduğu belliydi zaten.
0
turkix
Ayrıca Google'ın Google Pack programlarını Linux'e ayarlaması o kadar kolay değil; kafasında böyle planlar yapsa o programları qt gibi platform bağımsız kütüphanelerle yazardı. Skype bunun mümkün olduğunu götermişken bile..
0
darkhunter
/. daki haberin yalanlandığını az önce haber tekrar baktığımda farketim. Dün akşam baktığımda yoktu malesef...

Bu durum için özür diliyorum :(
0
hayy
google'ın *nix tarzı yeni bir işletim sistemi yapması, biz kullanıcılara ne kazandırır diye sorsak, vereceğimiz menfi cevaplardan, google'ın öyle bir işletim sistemi yapmayacağını üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliriz. çünkü şu an *nix tarzı işletim sistemlerini işin erbabı-erbab deyince parentezi açmak gerekiyor ama o da ayrı bir mevzu- kullanıyor. ev kullanıcılardan linux için sadık birini bulmak çok zor. benim şahsi görüşüm, macosx intel tabanlı pclere kurulacak hale getirilirse ve lisans ücreti kaldırılırsa, yada gnome ve kde, kullanıcı dostu haline getirilirse her yönüyle, bilgisayarı, sadece sohbet ve müzik haricinde kullanmayı da öğrenecektir ev kullanıcıları diye düşünüyorum.
0
anonim
Bu arada google bu haberide anında yalanlamakta gecikmedi.
0
towsonu2003
http://ubuntu.wordpress.com/2006/02/01/goobuntu-analysis-of-a-hoax/

En azindan Ubuntu adi cikti ortaya.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Tuvaletlerinde Neler Oluyor?

FZ

Google'ın nasıl bir şirket olduğunu anlamak istiyorsanız tuvaletlerine bakın.

Kampüsteki her tuvaletin ısıtmalı özel oturaklar ve kablosuz iletişimle bazı mekanizmaları tetikleyen düğmeleri olmasından bahsetmiyoruz. Artık Google tuvaletlerinde karşınıza "Testing on the Toilet, Testing code that uses databases." gibi başlıkları olan ve teknik konularla ilgili kısa sorular, örnek kod parçaları içeren tabelalar çıkıyor!

Google Maps API - KML desteği

auselen

Google Map APIsi artık KML/KMZ dosyalarını açıp sizi Google Earth kullanmak zorunluluğundan kurtaracak.

Web üzerinden çalışan eğlencelik uygulamalar geliştirmek için imkanlar sunan yeni API sayesinde bir çok veriyi daha kolay görselleştirebilirsiniz.

İşte bizim örneğimiz

Nereden esinlendiniz derseniz: buradan

Google ile Bloglar da Aranacak

melitical

Google blogların aranmasını sağlayan bir hizmet başlatıyor. Bu şekilde, sadece google 'ın sahibi olduğu blogger.com 'a kayıtlı bloglar değil, internetteki tüm bloglar aranabilecek. Şimdilik sadece haziran 2005 sonrası gönderilenler kayıt edilebiliyor fakat bloglardaki daha eski yazılarında sisteme kayıt edilmeye çalışıldığı google tarafından bildirildi. Bu hizmet sayesinde bloglardaki spesifik yazılara da ulaşılabilecek.
news.bbc.co.uk

Google Yardımıyla Kendi TLD'nizi Yönetin: Nomulus

tongucyumruk

Eğer alan adı dünyasını bir süredir takip ediyorsanız biliyorsunuzdur, uzun bir süredir ICANN'in "para varsa varım" politikası sayesinde gerekli ücreti ödeyip altyapınızı da kurduktan sonra .ninja, .xyz veya .google gibi kendi TLD'nizi (TLD = Top Level Domain, Üst Seviye Alan Adı) kurabiliyorsunuz.

Google sayesinde, artık kendi TLD'nizi çok daha kolay bir şekilde kurup...

Google Kitap Servisi Yayında

ComArge

Bugün gelen bir eposta da google kitap servisini tanıtımını gördüm. Lafı uzatmadan, aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve sonucu görün.

http://books.google.com/books?q=fazlamesai