Home alarm

fazlamesai'ye soralım: Ev yapımı alarm sistemleri

3
butch

Çoğumuzun (özellikle İstanbul'da yaşayanların) gerek aylık servis, gerek tek ödemeyle edindiği alarm sistemlerini kullandığını tahmin ediyorum. Tam da doların başını alıp gittiği bu dönemde dövize endeksli sistemler için yaptığımız harcamanın bir AR-GE yatırımı olarak kullanılabileceği düşüncesiyle fazlamesai'ye sormaya karar verdim. Elimizde RaspberryPi, binbir çesit algılayıcı, Arduino modülleri, hareket tespit eden kamera yazılımları gibi pek çok kolay ulaşılabilir araç varken neden kendi alarm sitemimizi yapmıyoruz?

İlk bakışta basit bir arama ile çesitli projelere (1, 2) ulaşabiliyoruz ama merak ettiğim dört başı mamur bir sistem kurgulamak ne kadar mümkün? Hareket, kilit durumu, sıcaklık algılayıcıları, sistemin enerji kaynağı, mobil uygulaması gibi tüm bileşenleri ile işleyen bir sistem bahsettiğim.

Ne dersiniz? Özgür yazılım ve donanım bileşenleri kullanarak evimizi/işyerimizi güvenlik altına alacak bir sistem kurgulayabilir miyiz?

Kapak resmi

Görüşler

0
FZ

Eger 13 sene önce bu tur seyleri kolayca yapmak mumkunse, 2017'ye girerken cok daha kapsamlisini belki benzer maliyete yapmak soz konusu olabilir.

0
hcg

Evin dis kapisina hareket sensorlu bir isik almak icin arastirma yaptiktan sonra, bunu ben de yaparim yahu deyip PIR motion sensor siparis etmisken bunu gormek enteresan oldu. Bence boyle bir sistem kurgulamak mumkun tabi. Eger nispeten buyuk ve entegre bir sistem olacaksa http://www.openhab.org/ yardimci olur. Ben ise daha ufak tefek aparatlar planliyorum (hareket sensorlu isik, kablosuz zil vb.), bu durumda Arduino Uno bile iyi bir baslangic noktasi. Eger biraz sabirliysaniz gereken aparatlari AliExpress'ten siparis etmek mantikli.

0
feldrim

Bir de IoT akımı zirvedeyken - deneysel olarak da olsa- yapılmaması yazık olur. En azından iyi bir başlangıç olur.

0
Dite

Kablo çekmek en zahmetli kısım. TCP/IP stack'i içinde WiFi modülleri var. Bunlar stm32 gibi bir mcu'a bağlanıp, modüler PIR sensörleri olabilirler. Ama diğer yandan bütün bu WiFi'in güç tüketimiyle uğraşmak yerine 445 Mhz alıcı verici modüllerle ve uygun bir kanal kodlanmasıyla çok az güç tüketen, tamamen pille aylarca çalışan modüllerde yapılabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

URL Parametrelerini doğru kullanmayınca başa gelenler

tongucyumruk

Hep ciddi ciddi şeyler yazacak değiliz, biraz da eğlenelim. Bazen (düzeltme: çoğu zaman) en büyük şirketler dahi web üzerinde birşeyler yaparken en basit güvenlik önlemlerini unutabiliyorlar. İşte bu sefer madara olan şirketimiz de sürekli olarak geliştiricilerin ahını almaktan çekinmeyen Oracle. Bu linke tıklayarak kendilerinin URL parametrelerini hiçbir doğrulamadan geçirmeden doğrudan...

Internet gezgini güven(siz)liği

daegil

Araştırmayı ben de Bruce Schneier blog'unda yayınlayınca farkettim. Araştırmacılar 2004 boyunca MSIE, Firefox ve Opera'daki "bilinen güvensiz" günleri saymışlar, yani bir güvenlik açığının var olup yamasının yayınlanmamış olduğu günleri. MSIE %98 güvensiz çıkmış, yani araştırma senesi boyunca sadece 7 gün bilinen güvenlik açıklarına karşı yamaları mevcut bir gezgin sunabilmişler kullanıcılarına. Firefox %15, Opera ise %17 güvensiz çıkmış. Toplam güvenlik açığı sayılarından daha tutarlı bir yaklaşım...

CIA Analiz Yapmayı Bir Türk'ten Öğreniyor

FZ

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) dünyaca ünlü analizcileri, bilgi toplama ve bilgiyi değerlendirme konularında bir Türk'ün geliştirdiği yöntemi kullanıyorlar. Cenk Gazen adlı Türk bilgisayar bilimcisinin iki arkadaşıyla geliştirdiği Argus Projesi, terörizmle savaşta çok önemli olarak görülüyor.

Klavyeden Çıkan Sesler Ne Yazıldığını Ele Veriyor

FZ

University of California, Berkeley araştırmacıları klavyede tuşa basarken çıkan sesleri analiz edip hangi tuşlara basıldığını anlamanın yolunu keşfetti.

10 dakikalık bir kaydı dinleyen sistem yazılanların %96sını çözebiliyor.

Bu tekniğin çalışmasının sebebi ise "a" tuşuna basıldığında çıkan sesle, mesela "t" tuşuna basıldığında çıkan ses arasında fark olması. Bilgisayar bilimleri profesörü Doug Tyger yapılan işin bir davulun değişik yerlerine vurulduğunda değişik ses çıkmasının fark edilmesine benzetti.

ADSL Modem Öntanımlı Parola Zayıflığı

extacy

Bu açık başka ülkelerde var mıdır bilmem ama bizim ülkemiz insanlarında %80 oranında geçerlidir :(

Bunun nedeni bilgisizlik midir, vurdum duymazlık mıdır bilmem ama... sonuçları çok kötü olabilir. Malum güzel ülkemin her yanı ADSL ile yeni yeni tanışmaya başladı fakat beraberinde yeni bir sorun getirdi. Lafı kisa tutup soruna geçmek istiyorum.