Distrowatch.com Türkçe!

0
anonim
Linux dağıtımları paket karşılaştırma ve haber sitesi Distrowatch sitesi dil desteklerinin arasına Türkçe'yi de katmış!
Bir de haberleri Türkçe alabilseydik, tadından yenmezdi...

Görüşler

0
aRda_
Çok sık girdiğim bir site olmamasına rağmen beni sevindiren ve "nihayet" dedirten bir haber...
Ayrıca bazı sitelerde öyle diller oluyor ki "yuh artık bu kadar dil var bi Türkçe'mi yok" diye isyan etmekten vazgeçemiyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MPlayer 0.90

urxalit

Linux altında divx, dvd, vcd, quicktime, aklınıza gelebilecek hemen her dosya formatında video oynatabilen MPlayer´ın 5 tane RC sürümü ve 1.5 yıllık bir geliştirme süreci sonunda, yeni kararlı sürümü 0.90 piyasaya çıktı. Bayinizden ısrarla isteyiniz.

Haber kaynağı: linux.fisek.com.tr

Ekleyenin notu: O kadar kasmayın canım, bakın Micros~1´un 2004 sürümleri neredeyse şimdiden hazır..!

Linux için Web Browser Karşılaştırması

conan

Şurada Linux altında çalışan browserların bir karşılaştırmasını okuyabilirsiniz. Render zamanlarından kolay kullanılırlığa kadar bir çok yönden karşılaştırma yapılmış. Burada da bu konu hakkında okuyucuların yorumlarını ve de karşılaştırmayı yapanın bu yorumlara cevaplarını görebilirsiniz.

EvilEntity Linux 0.25DR İncelemesi

anonim

LinuxTurkey masaüstünün lider dağıtımı olma iddiasında, asi ve değişik bir dağıtım olan EvilEntity Linux´un ilk Türkçe incelemesini yapmış.

Bu yazıda kelimenin tam anlamıyla garip bir dağıtım olan EvilEntity Linux (EEL) u inceleyeceğim. Öncelikle EEL nin felsefesinden bahsetmek istiyorum. EEL Windows ile ilgili herşeye gıcık olan ve Windows´suz da harika bir masaüstü olabileceğini kanıtlamaya çalışan bir dağıtım. Evet, buraya kadar herşey normal görünüyor ancak EEL Gnome ve Kde´yi Windows´u taklit etmeye çalışmakla suçluyor ve bu yüzden onlara yer vermiyor. Hatta çok bilinen hiçbir pencere yöneticisine yer vermiyor.

Klaus Knopper ile ropörtaj

conan

Distrowatch'dan Ladislav Bodnar Klaus Knopper ile 18 Kasım 2002 tarihinde bir roportaj yapmış. Knoppix ile ilgili oldukça güzel noktalara değinilmiş. Yaratıcısını tanımak ve de Knoppix'in geleceği hakkında bilgi tazelemek isterseniz okumanızı tavsiye ederim.

Reiser4 Gümbür Gümbür Geliyor

Soulblighter

Slackware kullananlar bilir ReiserFS dosya sistemini. (Gentoo, Lindows ve SuSE de kullanılıyor sanırım) ReiserFS, sağladığı performans ile kendini kanıtlamış bir dosya sistemi. Hans Reiser tarafından yazılan ReiserFS dosya sisteminin yeni sürümü olan Reiser4, yakında çıkıyor.

Linux çekirdeğinin 2.6 sürümü ile birlikte gündeme gelen Reiser4, ReiserFS'in bir üst sürümü veya güncellenmiş hali değil. Tamamen yeni bir dosya sistemi. Sağladığı özellikler gerçekten heyecan verici...