DCP Portal 7 yayınlandı

0
deathline
Daha önce 7.0 Beta sürümünü duyurduğumuz DCP Portal 7 versiyonu yayınlandı. Detaylı bilgi ve kurulum dosyaları için aşağıdaki adresleri kullanabilirsiniz
Detaylı bilgi ve kurulum dosyaları için aşağıdaki adresleri kullanabilirsiniz.
Codeworx Technologies
Kurulum Dosyaları
PHP

Görüşler

0
bio
PHP ile yazilmis cok sayide CMS kullandim ama bunu hic duymamistim. Google'da arayinca da cok kullanani yok gorunuyor. Sozun ozu, cok bilinmeyen bir yazilimin alphasi, betasi, surumu, patch'leri neden haber oluyor diye merak ettim.

bulten.fazlamesai.net diye bir bolum vardi, orasi bu tur duyurular icin degil miydi?
0
vedat
4-5 yıl önceye gittim birden. İlk bakışta gelecek vaad eden bir CMS görünümü vardı DCP-Portal da. Sonraları ne olduysa uzunca bir süre kayıplara karıştı aniden. Ve bu aralar yine sıkça duymaya başladık kendilerini.

5.xx versiyonlarından birisini kullanmıştım uzunca yıllar önce. O sıralar PostNuke veya PHP-Nuke yerine DCP-Portal tercih etmek son derece sıradan birşeydi.

Kim bilir? Yine eski günlerine döner belki.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

linux üzerindeki php ile mssql 2000(veya 7.0 veya 6.5...)e bağlanmak istersek

roots

İlla da MySQL kullanacak değilsiniz ya, roots kardeşimiz bize PHP connectivity konusunda bir tecrübesini aktarmış.

Allah oldurmasın ama bir gün icap ederde başınız sıkışırsa ve siz mssql 2000'e linux üzerinde çalışan bir webserverdan php ile bağlanmak zorunda kalırsanız aşağıdakiler sanırım işinize yarayacaktır.

http://www.freetds.com'dan güncel tds sürümünü çekelim. RPM çekebilirsiniz kolay çözüm olarak. Ben tgz olarak indirdim ve...

PHP ile Linux Programlama (Perl ve C Tadında ;-)

FZ

FM'nin genç üyelerinden tasarımcı ve acemi çaylak programcı arkadaşımız knt'nin "Yahu hocam, C tadında PHP gibi bir şey olsa ne kadar güzel olurdu, benim işimi mükemmel görürdü" demesi ve benim onu eleştirmem ile başladı her şey. Birkaç gün sonra knt arkadaşımız karşımıza aşağıda okuyacağınız belge ile çıkageldi. Çoğu kişinin sadece Apache ve web programlama bağlamında kullanılabildiğini ve başka bir işe yaramadığını zannettiği PHP dili ile nasıl normal (!) GNU/Linux programlama yapılabileceğini gösteren bu başlangıç seviyesindeki belgeden ilgili kişilerin faydalanacağını umuyoruz. Lütfen belge ile ilgili yorumlarınızı ve varsa deneyimlerinizi, eleştirilerinizi yazmaktan imtina etmeyin. Ve karşınızda...

Blog tutmanın GMail'cesi

abakana

Bu müthiş icadı yapan kişi Jonathan Hernandez. GMail' de "Starred" durumunda olan mesajlar Blog entrylerini onlara verilen cevaplarda yorumları oluşturuyor. Blog' un diger özellikleri ise, Gmail Label' lari kategoriler olarak değerlendirmesi, GMail davetiyesi olup olmadığını ve blog hesabının Gmailin yüzde kaçını kullandığını belirtmesi oalrak karşımıza çıkıyor.

Bu icadı denemek isteyenler burdan gerekli dosyaları indirip deneyebilir, yaşayan halini görmek isteyenler http://jaws.com.mx/gallina/gallina/index.xml adresini inceleyebilirler.

Editörün Notu: Google sessiz ve derinden evrensel bilgi işlem platformu olma yolunda ilerliyor. Amazon da benzer yolda. İnsan Tim O'Reilly haklı mı acaba diye düşünmeden edemiyor: http://tim.oreilly.com/opensource/paradigmshift_0504.html

Extreme Programming & PHP

SHiBuMi

Extreme Programming, bir anlamda geleneksel yazılım geliştirme metodolojilerine tepki olarak ortaya çıkmış, kodlamayı ön planda tutan, planların her zaman değişikliğe uğramaya mahkum oldukları tecrübesinden yola çıkarak, kodlama ile planlamayı sistem bütünlüğünü tehlikeye atmadan bir arada yürütmeyi hedefleyen bir yazılım geliştirme metodudur. İlk başlarda Smalltalk ile geliştirilen projelerde uygulanmaya başlanmış ve başarı kazanmış bu sistem, bütün programlama dilleri ile uygulanabilir, özellikle günümüzde daha hızlı kod yazımına imkan sağlayan scripting dilleri ile güzel sonuçlar elde edilebilir.

Kim demiş PHP sadece WWW içindir diye?

SHiBuMi

Perl'ü sollayıp Apache'in en popüler modülü olmak ve dünyada 5 milyon domainde kullanılır hale ulaşmak PHP'yi kesmemiş olacak ki, PHP şimdi de masaüstü programcılığına el attı. GTK 2.0 desteği ile çalışacak olan PHP'nin masaüstü modülü şu an için 0.0.1 sürümü ile henüz bir bebek ama vaat ettikleriyle PHP programcılarına yepyeni kapılar açacak gibi gözüküyor.