Clixpy ile kullanıcıların neler yaptığını gerçekten görün

0
wizzyfx
Geçtiğimiz hafta yayına giren Clixpy ile, web sayfanıza küçük bir javascript kodu ekleyerek kullanıcıların sitenizdeki tüm hareketlerini kayıt altına alabilirsiniz.
Bir sitenin kullanılabilirliğini arttırmanın belli başlı yolları var. Hepimiz sunucu kayıtlarını inceleyen programlar ya da Google Analytics tarzı 3. parti uygulamalar kullanarak çeşitli analizler yapıyoruz. Hatta, bazı sitelerin tasarım aşamasında kullanıcının fare kullanımını ve göz hareketlerini takip eden gelişmiş testlere başvuruluyor.

Peki sitenize giren kullanıcıların tam olarak neler yaptığını görebilme şansınız olsaydı nasıl olurdu? Geçen hafta açılan www.clixpy.com tam olarak bu işi yapıyor.

Sistem, kullanıcının fare hareketlerini, tıklamaları, kaydırma çubuklarını ve form alanlarını takip edebiliyor. Ayrıca Ajax çağrılarını da kaydedebiliyor. Tüm bu kayıtlar bir film gibi sonradan seyredilebiliyor.

İlk akla gelen soru ise güvenlik, site şifre alanlarını kaydetmediğini beyan ediyor. Ayrıca demografik bilgileri tutmadığını ve paylaşmadığını söylüyor. Fakat yine de hassas bazı sayfalara kodu eklememenin faydalı olacağını düşünüyorum.

Sayfanıza küçük bir javascript kodu ekleyerek kullanabileceğiniz uygulama, ilk 10 kayıt için ücretsiz. Eğer kullanmaya devam etmek isterseniz 100 adet kayıt için 10$ ücret talep ediyor.

Görüşler

0
Tarık
bu kadarıda iyice röntgenciliğe giriyor be. :)

size güvenen insanları evinize çağırıyorsunuz, sonra yan odada gizli kamera kayıtlarını izliyorsunuz gibi gibi ;)

Fakat günümüzde ziyaretçisinin site ana sayfasının hangi bölgelerine tıkladığının, nerelere tıklayabileceğinin grafik mrafikle hesabını yapıp bunu birde makale makale yayınlayan web tasarımcı, bilgisayarcı manyaklar için birebir.
0
anonim
Basit fikir mükemmel uygulama. Kısa sürede çok ciddi maddi gelir elde edecekler gibi gözüküyor.
0
mow
Üzüldüm şimdi gerçekten. Ben 2 yıl önce bunun aynısını yaptım (birebir aynısı, amaç aynı kullanılan yöntem aynı vs.)

Daha sonra ülkemizde benzer işi yapan kodaman bir firmaya bahsettim, biraz ilgilenilse de gerisi gelmedi. Sonra başka bir kodaman firmaya gittim onlarda çalmaya çalıştı. Öyle öyle derken yatırdım projeyi.

Neden kendin yapmadın dersen; bu bilgilerin tutulması için ciddi sunuculara, veritabanlarına ve bant genişliğine ihtiyaç vardı ve gücüm yetmiyordu.

Of canım çok sıkıldı...

Not: Sanırım bunun aynısından daha başka da var.
0
ibm07
aynen be tam bi röntgencilik olmuş bu da....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Güzel Siteler - 4: Lost Library

larweda

Son yıllarda ülkemizde de son da olsa popüler olmaya başlayan bilim kurgu ve fantazi edebiyatı, yayınevlerinin de desteğiyle yavaş yavaş hakettiği yerine gelmeye başlıyor. J.R.R. Tolkien`in Lord of the Rings`i (Yüzüklerin Efendisi), Frank Herbert`in Dune`u, Ursula K.Leguin`in Earthsea`si (Yerdeniz üçlemesi), Anne McCaffrey`in Dragonriders of Pern`i (Pern'in Ejderadamları), Terry Pratchett`in Discworld`ü (Diskdünya :-) David Eddings`in Elenium/Tamuli ve Belgariad serileri, Arthur C. Clarke`ın Space Odyssey ve Rama serileri, Dragonlance (Ejderha mızrağı), Philip Dick, Terry Brooks, Wolfgang Hohlbein ve Doris Lessing`in kitapları son 2-3 yılda türkçeye çevrilen fantasy/BK klasiklerinden bazıları.

İşte LostLibrary de bu hikayeler, konular ve kitaplar hakkında kaliteli türkçe içerik sağlayan çok az siteden biri. Siteyi hazırlayan insanların da yaşam tarzlarında BK ve Fantasy edebiyatının büyük yer kapladığı açıkça belli oluyor. Tatmin edici bir içeriğin yanında göz bozmayan bir tasarım da sunan LostLibrary, şiddetle tavsiye olunur.

Eğer DMCA fiziksel dünyada geçerli olsaydı

sundance

Eğer Digital Millenium Copyright Act, fiziksel dünyada geçerli olsaydı acaba nasıl olurdu?

Ne menem bir aptallıkla karşı karşıya olduğumuzu görmek için muhteşem bir sunum.

Online Grafik Editörü

DemensMagnet

Sıkça kullandığımız yazılımların web uygulamaları geliştirilmeye devam ediliyor. Word, excel, takvim yazılımları, rss okuyucular derken grafik editörleri web'e taşınmaya başladı. Neredeyse Photoshop kadar kapsamlı geliştirilmiş cellsea Photo Editor karşınızda:
cellsea Photo Editor'ün marifetlerine de buradan ulaşabilirsiniz.

SansureHayir!org yayına başladı

fsniper

Türkiye'de son dönemde ciddi bir artış ile uygulanan site yasaklama ve gizli sansür uygulamalarını konu edinen, yapılması gereken ve yapılanlar hakkında internet kullanıcısı görüşlerine yer veren SansüreHayır!org yayın hayatına başladı. Site üzerinden sansüre karşı düşüncelerinizi sözlük tadında herkese duyurabiliyor, başkalarının neler düşündüğünü okuyabiliyorsunuz. Ayrıca görünüşe göre SansüreHayır!org sloganlı yapışkanlı etiketler de yolda ;)

Internet, Dil, Sosyoloji

FZ

İnsan dilleri sürekli bir değişim içinde, binlerce yıllık süreçlerde bu mavi gezegende pek çok doğal dil ortaya çıktı, bir kısmı öldü, bir kısmı Baskça, Arnavutça gibi Avrupa'nın göbeğinde izole şekilde varlığını sürdürdü, bir kısmı da zenginleşerek ve diğer dillerle alışveriş halinde günümüze dek geldi.

Sanırım sıra Internet'in doğal dilleri etkilemesine geldi. Etik tartışmaların ötesinde ele alınması gereken, analiz gerektiren bir olgu yavaş yavaş kendini belli etmeye başlıyor.