CHDK ile Canon Fotograf Makinanızı Hayata Döndürün

0
auselen
CHDK yanı Canon Hacker's Development Kit ile Canon marka fotograf makinanız için ödediğiniz paranın karşılığını daha fazla alabilirsiniz.

CHDK bazı Canon fotograf makinaları için bir 'firmware' güçlendiricisi. CHDK ilk açılış sonrası makinanızın belleğine yerleşerek halihazırda bulunan özelliklere daha fazlasını ekleyen bir yazılımdır. (kaynak CHDK wiki)

Daha fazla bilgi için: http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK

Görüşler

0
hayalci
Şirketlerin pazarlama yöntemlerinden ötürü, parasını verdiğiniz donanımın nasıl "yazılım aracılığıyla daha az özellikli" hale getirildiğini anlatan bir yazı, CHDK'den ve bu azaltılmış özellikleri nasıl geri alabileceğinizden bahsediyor.

http://www.fsf.org/blogs/community/antifeatures
0
auselen
"Coders Humiliate DSLR Kiddies"
0
sundance
Yaklaşık altı aydır Canon IXY 800 makinamda bu firmware'i kullanıyorum.

Resmen enfes. Cihazın özellikleri ve üzerindeki kontrolüm ciddi şekilde arttı.

Bu tür hareketleri ve buna imkan tanıyan cihazları her zaman destekliyoruz. Zaten hepsi de zaman içinde efsane oluyor:

Linksys WRT-54 : DD-WRT, OPEN WRT
$100'lık kablosuz erişim noktası, $1000'lık Cisco cihazların yapamadığı işleri yapabilir hale geldi. http://dd-wrt.com/dd-wrtv3/index.php

Wii : Homebrew:
Üstünde DVD olmasına rağmen, dvd oynatmanıza izin vermeyen Wii, Homebrewcular sayesinde, tam bir multimedya cihazı oldu (Merak edenler için söyleyeyim, üstünde Mplayer çalışıyor)
http://wiibrew.org/wiki/Main_Page


C-64DTV: Commodore 64 bağımlıları, direkt olarak televizyona bağlanabilen bu joystick'in içini açıp, onu dört dörtlük bir C-64 haline getirdiler.
http://picobay.com/dtv_wiki/index.php?title=C64_DTV_Hacking_Wiki

Bir ürünü piyasaya sürenlerin, nadir olarak o üründen maksimum faydalanılması kaygıları vardır. Önemli olan kar maksimizasyonudur. Bu yüzden de kullanıcıların davranışları, o ürüne gönül vermeleri bir ürünü efsane yapar.

Bir düşünün, eğer Internet bir şirketin icadı olsaydı, ya da e-mail. Nasıl olurdu sizce? (Ipucu: WAP ve SMS)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ağ Cihazlarının Öntanımlı Parola Listesi

Soulblighter

Bu adreste birçok ağ cihazının üretici tarafından tanımlanan parolalarını bulabilirsiniz.

Nokia 770: GNU/Linux + GNOME + Debian

roktas

Sihirli bir birleşim :-) Telekomünikasyon devi Nokia®'nın[1] yeni niche'i: Nokia 770. Bu cihaz bir İnternet Tableti: İnternet'te dolaşabiliyor, epostalarınızı okuyor, PDF başta olmak üzere çeşitli dosyalara bakabiliyorsunuz (evet, Flash® v6 desteği de mevcut).

Damlaya Damlaya Göl Olur - FlashMob

malkocoglu

Ufak bilgisayarlardan süper bilgisayar yapmak için yeni bir deneme: San Francisco Üniversitesinde FlashMob adlı bir şenliğe çoğunluğu dizüstü bilgisayar olan 660 bilgisayar katıldı. Şenlik programına göre, Linpack adlı test programı öbekte işletildi, ve 180 gigaflop'luk bir tavan bulundu. Amaç 500 gigaflop'a erişmek olduğu için, bu başarı kabul edilmedi, fakat denemelerin tekrar olması umuluyor. Programın detayı, karşılaşılan problemler için bağlantılara bakabilirsiniz.

PC World
FlashMob SSS

AirTies Modemlerde Yazılım Sorunu Mu Var?

FZ

Az önce şöyle bir blog girdisi ile karşılaştım:

Eğer Linux üzerinde pidgin kullanıyorsanız, AirTies modem almayın! Neden mi? Çünkü pidgin kesinlikle GTalk’a bağlanamıyor. Daha önce sırf bu sebeple RT-204 bir modemi çöpe atıp bir Zyxel ile değiştirmiştim. AirTies müşteri hizmetlerine durumu bildirmiş ve kendilerine detaylı bir açıklama yazmıştım. Bugün bir mekan değişikliği yapıp yazlığa geldim ve bir baktım gtalk’a bağlanamıyorum. Sebep yine hatalı bir airties modem. Şimdi bunun da yenisini almak gerekecek. Biraz araştırdım. Birincisi, AirTies modemler, DHCP üzerinden DNS sunucularının IP numarasını alıyor ve sizin bunları değiştirmenize izin vermiyor. Örneğin, TTNET’in DNS sunucusunu değilde başka bir DNS sunucusu kullanmak isterseniz bunu yapamıyorsunuz. İkincisi, bu modemlerin üzerindeki DNS stack, bir şekilde SRV kayıtlarını anlamıyor. GTalk’a bağlanamamasının sebebi de bu.


Benzer problemi yaşayan var mı acaba?

Yazının devamı için kaynak: http://www.aklahizmet.com/2009/05/20/airties-modem-bug/

Enerji İsrafı, Google ve Dünya'nın Geri Kalanı...

darkhunter

ecoIron isimli blog'un sahibi, green computing'ci Mark Ontkush'un oldukça ilginç bir teorisi var: Google'ın arkaplan rengi siyah olsaydı, yılda 3000 Megawatt-Saat tasarruf edilecekti!