Bill Gates'e Açık Protesto

0
meddah
Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
parsifal
Bakın geçen sene FM'de hangi haber yayınlanmış.
0
towsonu2003
Kim demis Cin komunist diye? Konusmayi protesto ede ede bir kisi etmis. Neyse, hic yoktan iyidir...
0
sametc
Zaman gazetesindeki habere dikkat ettinizmi: " 'bedava yazılım' isteyenlerce protesto edildi."
0
FZ
Belki kendileri de "bedava" yazılım kullandıklarındandır :) Ne kullanıyorlardı, FreeBSD? BedavaBSD? :)
0
anonim
çinin komünist olabilmesi için hala yönetimdeki insanlardan monarşik düşünceyi atması lazım biz burdan güzel güzel izliyoruz çinin komünist liğini ama kendi halkı nasıl tepki veriyor bilmiyoruz . :) her neyse dağıtmayalım. çinin şu an ki devlet yapısı ve yönetim biçibimi olduğu halde; bir kişinin bile, çin cumhurbaşkanının bill gates in evini ziyaret ettiği halde protesto edebilmesi büyük cesaret. belkide bazı sivri zekalılar ortamı yoklamak amaçlı saf birinin eline tutuşturup salmışlardır içeri kim bilir. çin falan değilde şu resimler şahane micro$$$oft ve chinux
0
anonim
ayrıca şunu da hemen burada dile getirelimde bill gates in çin ziyaretinin ve orda elde kalan malları satmaya çalışmasının amacı iki yılı aşkın süredir tamamlanması beklenen bi proje olan 100$ a laptop XO'nun hayata geçmesi ve bu yaz üretime başlaması diye düşünüyorum ve bu konudada ısrarlıyım çünkü çin dünyanın üçte birine sahip şu anda. Diğer linkler: laptop.org ve wiki.laptop
0
anonim
Kaba bir hareket olmus. Bunun gibi bir cok insan "acik kaynak - kapali kaynak" tartismasini "fenerbostan - gassaray" tartismasi gibi goruyor.

Bu tur kaba hareketler toplumun gozunde acik kaynak hareketinin liseli terbiyesiz cocuklarca savunuldugu tezini guclendiriyor. ki bu fanboy'lar cogunlukta oldukca haklilar da...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows Media Player 8 de Spyware Çıktı

polat

The Associated Press`in haberine göre Microsoft Windows XP ile beraber gelen Windows Media Player 8 kullanıcının büyük firmaların işine yarayacak bilgilerini bir listeye kaydediyor.

Microsoft, Windows media player`ın sadece download edilmiş DVD ve CD bilgilerini kaydettiğini , bununda kullanıcı için herhangi bir güvenlik sorunu teşkil etmeyeceğini açıkladı.Ayrıca Microsoft bu bilgileri satmayacaklarınıda ekledi.

Halbuki AP`nin bulduğu bu log dosyasında DVD ve CD infoları dışında büyük firmaların işine yarayacak birçok bilgi bulunyor.

İlgili haber. /Kaynak:www.inethaber.com

Bilgisayar Konusundaki Batıl İnançlar!

anonim

Murat Yıldırımoğlu'nun sitesinde gördüğüm bu yazının bir bölümünü burada paylaşmak istedim. Amacım yeni bir "flame war" a sebep olmak değil. Yalnızca farklı bakış açılarına da bu sitede yer vermek ve tanımak.

"Ne kendini ne karşındakini tanımıyorsan her zaman kayberdersin. Kendini tanıyor karşındakini tanımıyorsan, bir kazanır bir kaybedersin. Hem kendin, hem de karşındakini tanıyorsan, her zaman kazanırsın."
Sun-Tzu; Savaş Sanatı

Opera 5 - Tarayıcı meselesi tamam, sıradaki!

butch

Uzunca bir süreden beri beklediğimiz Opera'nın yeni sürümünü indirdik - ki uzun sürmedi, çünkü sadece 2Mb - kurduk ve gördük ki artık "Şöyle adam gibi tarayıcımız olamadı bir türlü" diye dert yanmak için bir bahanemiz kalmadı.

.Net Seminerinin Ardından...

anonim

FM takipçileri daha önce forumda 10 nisan'da üniversitemizde yapılacak olan .net seminerinden bahsettiğimi hatırlarlar. Seminer bugün gerçekleşti. Konuşmacı microsoft yetkilisi konuya oldukça hakim bir tablo çizdi. Seminer 3 saat süren tam bir beyin yıkama gösterisiydi. Ancak bu .net in iyi ve kötü yönlerine objektif olarak bakmama bir engel teşkil etmiyor. İlk olarak istanbulda yapılan bir akademik zirvenin görüntüleri ile başladı bir çok üniversiteden akademisyenler .net in ne kadar güzel ve gerekli bir şey olduğunu kendi okullarındaki ders programlarına .net konusunu nasıl ve neden entegre edeceklerini ilerde piyasa koşullarında .net in ne kadar gerekli olduğunu anlattılar.

Windows 98SE için resmi olmayan service pack

sundance

Slashdotda yeralan habere göre, Alper Coşkun isimli bir geliştirici, Windows 98SE için 70 kadar Microsoft yamasından oluşan bir service pack çıkarttı

Görünüşe göre Microsoft bu konuda bir itiraz belirtmemiş, sadece Microsoft yamalarının Microsoft sitelerinden indirilmesini tavsiye ediyor.