Bana Homer'ın resmini yapabilir misin Abidin? CSS ile

0
sundance
Browserların Web standartlarına uyup uymadığını kontrol eden Acid testi oldukça meşhur. Birçok browserın bu testlerden geçememiş olması da ilginç bir detay.

Bu testin geliştirilmesi de oldukça sıkıntı yaratmış. Fakat bazı arkadaşlar, bir seviye daha ileri taşıyarak, CSS'ler ile Homer Simpson resmi yapmışlar. CSS'e nasıl takla attırılır görmek istiyorsanız animasyona bir göz atın.

Görüşler

0
Tarık
Acid2 nin yalnızca Safari de doğru olarak render edilmesi ne anlatır acaba?
bu arada diğer elemanların homer ve bush karakterleri takdire şayan :D
0
ecder
Eminim Acid2 yazım hatası... Acid3 olacak o... Zira Acid2'yi ilk geçen tarayıcılar Konqueror, Opera ve Safari olmuştu. Firefox daha 3. versiyonu ile destekliyor. Diğer "yarışmacı"nın adını anmıyorum bile :-p
0
fcn
403 Forbidden hatası veriyor.
0
Betelgeuse
/. etkisi gibi bu da bir tür FM etkisi mi oluyor acaba?
Sabah çalışıyordu link, şimdi bozulmuş.
0
towsonu2003
Baslik nedense beni cok sasirtti... oysa sonucta geek kulturunun gidisati da, bizim ulkenin ne kadar dibe vurdugunu gosteriyor.

"bana mutlulugun resmini cizebilir misin Abidin"i "bana Homer'in resmini yapabilir misin"e ceviren kafanizi yesinler sizin
0
sundance
Geri kafalılığın da, sapla samanı karıştırmanın da gereği yok.

Çok bilinen topluma malolmuş ünlü sözlere gönderme yapan ifadeler, basında çok kullanılan bir yöntemdir.

Burada da bu gönderme yapılırken ne Nazım Hikmet'e ne de Abidin Dino'ya bir terbiyesizlik yapılmamıştır.

Edebiyatımıza karşı gösterdiğiniz bu gereksiz ve aşırı hassasiyeti, Türkçe yazarken, Türkçe harfler kullanarak destekleseniz bence çok iyi olur.

Bir de biz kafalarımızı düşünmek için kullanıyoruz, size de öyle yapmanızı tavsiye ederim, illa yiyecekseniz kelle-paça çok daha güzel bir alternatif olabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Opera Artık Tamamen Bedelsiz ve Reklamsız

wizzyfx

Opera internet tarayıcısının bedelsiz olarak dağıtımına başlandı.

ICANN `.biz’ ve `.info’yu onayladı

pulsar

İnternetle ilgili genel politikaların belirlerlenmesinden sorumlu olan ICANN, yedi yeni alan adı ekinden ‘.biz’ ve ‘.info’yu onayladı. Yeni ekleri kullanan alan adlarını bu yazdan itibaren görebileceğiz.
İnternetin hızla büyümesiyle birlikte özellikle ‘.com’lu alan adları yetersiz kalmaya başlamıştı. Geçen sene alan adı kayıtçılarından yeni alan adı tekliflerini kabul etmeye başlayan ICANN, kasım ayında yedi yeni ek belirlemişti.

Türkiye'de 5 Milyon Internet Kullanıcısı: 2 Yılda %999 Artış

FZ

NTV'deki habere bakılacak olursa Dünya Bankası verilerine göre, Türkiye’de internet kullanıcılarının sayısı 3 yılda yaklaşık 9 kat arttı. Dünyada ise internet kullanıcı sayısı 183 milyondan 683 milyon kişiye çıktı. Dünya internet kullanıcı sayısındaki artış Türkiye’nin hayli altında kalarak yüzde 240 oldu. Ancak, bu rekor artışa rağmen, Türkiye’deki nüfusun halen sadece yüzde 7’si internet kullanıcısı.

Bilgisayar sahipliği açısından son yıllarda kaydettiği artışa karşın Türkiye, gelişmiş ülkelerine gerisinde seyrediyor. Dünya ortalamasında her bin kişiye 101 kişisel bilgisayar düşerken, bu rakam Türkiye’de 45 adette kalıyor.

Uzmanlar erişim ücretlerinin yüksekliğini internetin yaygınlaşmasının önündeki en önemli engel olarak görüyorlar. İskandinavya ve ABD başta olmak üzere Batı ülkelerinde internet erişimi için özel sektör şirketleri serbest rekabet halindeler. Kullanıcıları cezbetmek için şirketler, sürekli fiyat indirimi ve paket programlar sunan kampanyalar yapıyorlar. Şirketler arasındaki rekabet fiyatları düşürüken, internet kullanıcısı sayısı da artıyor.

Kaynak: http://www.ntv.com.tr/news/283591.asp?cp1=1

Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

FZ

Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

Kablosuz antenlerimizi güçlendirelim...

sundance

Eminim kablosuz erişimle uğraşan herkes Cantenna ya da Pringles kutusundan yapılan antenleri görmüştür.

Fena değil bir çekim sağlasalar da bu antenlerin en büyük dezavantajı pigtail denen arabirime ihtiyaç duymaları.

Diyelim ki derdiniz bu değil, mevcut bir AP'iniz var ve bunun daha uzun mesafede veya her yöne doğru değil de sadece evinizin ekseninde çalışmasını istiyorsunuz. O zaman sizin için çok daha kolay, şık bir çözüm burada . Ben denedim, kesinlikle işe yarıyor.